В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий,

...
В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий,
Коментари Харесай

Отличиха ученици от ЕГ в Благоевград със стипендии „Венета Тумбева“ и „Маргарита Шандарова“

В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност и във връзка 40-годишнината от основаването на Езикова гимназия „ Акад. Людмил Стоянов “ – Благоевград, доктор Йордан Тумбев, ръководител на фондация „ Венета Тумбева “, инициира връчването на две едногодишни стипендии за изявени ученици на гимназията. Стипендиите имат за цел да насърчат и поддържат възпитаници с ползи в региона на математиката и осведомителните технологии, както и в областта на литературата и филантропичните науки.

С решение на Педагогическия съвет на Езикова гимназия „ Акад. Л. Стоянов “ бяха определени учениците Ивана Ликова от 11. д клас, която получава стипендия „ Венета Тумбева “ за достижения в региона на осведомителните технологии, и Атанас Тюфекчиев от 11. б клас, който е отличен със стипендия на името на Маргарита Шандарова за реализиран висок резултат в народен книжовен конкурс и ползи в региона на хуманитаристиката.

Ивана Ликова взе участие и печели награди в редица национални състезания по осведомителни технологии, информатика и образни изкуства в категории „ Интернет приложения “ и „ Уеб уебсайт “, а Атанас Тюфекчиев е победител в влиятелен народен конкурс за есе, отдаден на 300 години от рождението на св. Паисий Хилендарски, разгласен от РУО – София-град.

Венета Тумбева и Маргарита Шандарова са измежду първите учители по математика и български език и литература в гимназията, запалили огъня на знанието и духовността в сърцата на няколко генерации. Пожелаваме на Ивана и Атанас доста бъдещи триумфи, да бъдат почтени носители на оценките и да запазят любовта към науката

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР