В навечерието на Деня на Съединението на България и официалния

...
В навечерието на Деня на Съединението на България и официалния
Коментари Харесай

Чистят знакови културно-исторически паметници в Пловдив за Деня на Съединението

В навечерието на Деня на Съединението на България и формалния празник на град Пловдив доброволци ще се включат в огромна акция по разчистване на знакови културно-исторически монументи в града. Инициативата за акцията е на българската компания Nexo – една от водещите институции за ръководство на цифрови активи в света, която поддържа плана Altitude Attitude на Фонотека Електрика, който разпространява атрактивните местоположения през призмата на актуалната българска електронна музика. Проектът ще се реализира взаимно с община Пловдив като част от продължаващата културна самодейност по стратегия „ Наследство “ на фондация „ Пловдив 2019 “.

Шест емблематични местоположения в Пловдив ще бъдат добавени във фонотеката на Altitude Attitude, трансформирайки се в отворена сцена за шест музикални осъществявания на известни български актьори. Всяко от тях ще бъде снимано и популяризирано в бъдещите и сегашни европейски столици на културата – Каунас (Латвия), Нови Сад (Сърбия) и столицата за 2023 година Елевсина (Гърция), с цел да разпространява историческото завещание на Пловдив и електронната сцена на България.

Преди това определените местоположения ще бъдат почистени като първата акция ще е на 3 септември, на Паметника на Съединението, където на идващия ден ще се организира откриващото събитие от серията Altitude Attitude. То стартира с осъществяване на създателя на пловдивския аудио-визуален колектив – sayulke. Програмата продължава с почиствания на 10 септември – Бунарджик; 17 септември – Младежки Хълм; 24 септември – Небет Тепе; и 1 октомври – Сахат Тепе. Съпътстващите музикални събития се случват в деня след всяко разчистване.

Към тези пет местоположения, в музикалния план ще бъде добавена и Братската могила. На всяко събитие ще бъде сниман едночасов видеоклип с фрагменти от земя и въздух, с цел да усетим местата на Пловдив с музиката на BORNE ALOFT (11 септември), Laylla Dane (18 септември), denitza (25 септември) и Julieta Intergalactica (2 октомври). Всеки от изброените монументи ще има и собствен неповторим образен образ, за който ще се погрижи образният актьор Петко Танчев – съосновател на креативното студио SenseLab и Мелформатор
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР