В навечерието на Деня на Народните будители, Частно средно училище

...
В навечерието на Деня на Народните будители, Частно средно училище
Коментари Харесай

Ученици четоха любими български произведения на пътниците в градския транспорт на Варна

 В навечерието на Деня на Народните будители, Частно приблизително учебно заведение " Юрий Гагарин “ в " Камчия “, организира акцията " Четящ рейс " за трета поредна година.  Въпреки студа и неприятното време, учениците излязоха от класните стаи и в навечерието на този ярък празник, четоха на глас обичани български творби пред пасажерите в няколко линии на градския превоз във Варна.

Децата подариха доста страсти на пасажерите, които бурно ръкопляскаха след всеки прочит на паметните български творби. Най-важното, обаче беше, че учениците бяха щастливи и горди от това, че демонстрираха по какъв начин едно подрастващо потомство пораства с обич към своя език и просвета, и поддържа жива своята история.

В седмицата на Народните будители сърцата на всички българи биват огряни от трепети на горделивост, самопризнание и респект към всички знайни и незнайни борци за независимост,книжовност и по-светло бъдеще. Все по-често, обаче стартира да поражда въпросът – " Има ли модерни Народни будители, кои са те и каква е тяхната задача? “. За да дадат отговор на този въпрос, учениците на ЧСУ " Юрий Гагарин “ в " Камчия “ изготвиха видео, отдадено на едни хора, които са Народните будители в техните очи, на едни хора, които работят неуморно за по-светлото бъдеще, за децата на България. Това са учителите – актуалните Народни будители!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР