В навечерието на Деня на народните будители 54 ученици бяха

...
В навечерието на Деня на народните будители 54 ученици бяха
Коментари Харесай

„Отличниците на България” с решения за проблемите на цялата планета

В навечерието на Деня на националните будители 54 възпитаници бяха отличени като Отличниците на България. Кампанията е на вестник " 24 часа ".

Сред отличените е и галактическият тим от Варна – красиви мозъци, влюбени в науката и в планетата Земя. Печелят трета премия в състезанието на НАСА за галактически колонии. Проектът им " Син космос " е отличен измежду 1500 плана, направени от 6 хиляди младежи от целия свят.

Космическа колония е с формата на слънчоглед с 24 листа с разнообразни зони - за работа, за отмора, в това число и за туризъм - за искащите да посетят мястото. „ Вътрешният дизайн на самата колония ще бъде оптимално непосредствен до Земята, защото желаеме хората, които живеят там да се усещат все едно са тук”, изяснява Константин Евтимов.

Чрез колонията младежите желаят да решат част от проблемите на нашата Планета като бедствията и тероризма. Измислили са система от дронове, която да кръжи над Земята и да следи въздушни маси, сеизмична интензивност, химически отпечатък.

Твърдят, че до няколко десетилетия концепцията им може да стане действителност. С оценката си галактическият тим влиза в първият випуск на Клуба на отличниците на България.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР