В навечерието на Деня на народните будители – 1-ви ноември,

...
В навечерието на Деня на народните будители – 1-ви ноември,
Коментари Харесай

Похвални инициативи на учители и ученици в Симитли за Деня на будителите

В навечерието на Деня на националните будители – 1-ви ноември, в Средно учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий ” – град Симитли, бяха осъществени редица тематични начинания. Ученици от 10. и 12. клас сътвориха арт комбинация „ Окото на будителите ”, композирана във фоайето на втория етаж, с цел да припомнят, че като горди наследници на националните будители наша отговорност е да отстояваме българския дух и българската памет, да пазим чистотата на родния си език и да се гордеем с историята си.

Училищната библиотека се трансформира в пространство на „ Живата библиотека ”, проведена от Вяра Боянска – старши преподавател по БЕЛ. Учениците от 12. клас и присъстващите посетители на самодейността имаха опция да влязат в директен разговор с „ живите ” книги, които разказваха, въодушевяваха и предаваха образеца си на останалите.

Идеята на това новаторско занятие бе да не съдим за книгите по техните корици, а да открием смисъла в срещата си с тях, в проникновеното допиране до магията на словото.

Срещата с книгите провокира забавна полемика. А учениците получиха награди за присъединяване си във викторината, обвързвана с представянето на участниците в „ Живата библиотека ”.

За учителите – актуалните будители, бяха направени тематични книгоразделители. Всеки от тях ги получи с пожеланието да отделя страниците на обичаната си книга и да се гордее със светостта на своята задача.

Кулминация на изявите по отношение на Деня на националните будители – 1-ви ноември, бе основаният от учениците от гимназиален стадий план „ ПОКЛОН, БУДИТЕЛИ! ” под управлението на старши преподавател Вяра Боянска. Филмът е основан, с цел да напомни святото дело на будителите и да ни прикани с религия и каузи да отстояваме българщината и полезностите си!

Вяра Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР