В навечерието на Деня на Кърджали - 21 октомври, тази

...
В навечерието на Деня на Кърджали - 21 октомври, тази
Коментари Харесай

С тържествена заря-проверка Кърджали отбеляза 105 години от освобождението на Източните Родопи

В навечерието на Деня на Кърджали - 21 октомври, довечера с тържествена заря-проверка на площад "Освобождение " кърджалийци означиха 105 години от освобождението на Източните Родопи.

В церемонията участваха заместник-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, регионалният шеф Никола Чанев, по чиято самодейност се състоя честването, кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

В тържествената заря-проверка участваха представителните роти и духовият оркестър на Националната гвардейска част с пълководец бригаден военачалник Илко Йорданов. Към тях се причислиха и ученическият гвардейски отряд на Езиковата гимназия "Христо Ботев " в Кърджали.

Цвета Караянчева акцентира, че българската войска няма нито едно пленено от врага знаме.

По време на церемонията бяха посрещнати знамената-светини на българската бойна популярност, взели участие във войните за избавление и обединяване на страната ни. Елитните гвардейски елементи показаха зрелищния театър "Искри ", който съчетава ексцентрични боеви хватки, придвижвания с и без оръжие и отдаване на респект към бойните флагове и героите, отдали живота си за свободата и независимостта на България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР