В навечерието на абитуриентските балове учениците от столичното 51-во училище

...
В навечерието на абитуриентските балове учениците от столичното 51-во училище
Коментари Харесай

За абитуриенти: Показаха какво става, ако паднеш от колата

В навечерието на абитуриентските балове учениците от столичното 51-во учебно заведение станаха очевидци на стряскаща проява - задачата й е да покаже какъв брой рисково може да бъде висенето от прозорците на колите, возенето без колан или пък в задната част на пикап, съобщи NOVA.

Коли с кукли момче и момиче, подаващи се през вратата, демонстрираха какво ще стане, в случай че в придвижване индивидът падне или падне при внезапно прекъсване на колата. И в двата случая се стига до контузии по главата.

Специалната акция беше проведена от 8-кратния народен рали първенец Димитър Илиев. Куклите бяха сложени в рискови пози, в които постоянно зрелостниците се возят в деня на бала си, а децата и младежите видяха по какъв начин манекени падат по лице или пък на врата си при избрани маневри.

Експеримент: Ще ни спасят ли коланите при злополука

„ Те вършат това под въздействието на алкохола и мощната страст. Опитват се да покажат, че са безсмъртни, само че това крие голям риск за тях”, изясни Димитър Илиев. По думите му законите на физиката не разрешават те да се задържат.

Според него не страха от санкции и санкции, а точно сходни нагледни демонстрации могат да спрат неразумното държание на пътя.

През миналата година по време на баловете е имало 400 нарушавания, при 90 на 100 от случаите става дума за возене без колан.

Абитуроенти споделиха, че те си поставят колана и видяното е доста рисково.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР