В навечерието на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи,

...
В навечерието на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи,
Коментари Харесай

Гешев: България не допусна провеждането на антидемократична проява като Луковмарш

В навечерието на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи, България не позволи провеждането на антидемократична демонстрация като Луковмарш. Това написа в профила си в Twitter късно довечера основният прокурор.

Той благодари на зам.-главния прокурор Десислава Пиронева, кмета на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска, служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година и сътрудниците му от Министерство на вътрешните работи и Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС).

По-рано през днешния ден от висшата административна прокуратура съобщиха, че е формирана кореспонденция след постъпило писмо от служебния министър на външните работи, в което е изразено терзание от провеждането на такова събитие. Постъпили са и мнения от Министерство на вътрешните работи, ДАНС и неправителствени организации, свързани с хипотетични опасности за нарушавания на публичния ред.

Ген. Христо Луков е български боен деятел, приключил Военното учебно заведение в София през 1907 година, участник в Балканската война през 1912-13 година и в Първата международна война. Бил е министър на войната 1935-1938 година, както и началник на Съюза на българските национални легиони - 1942-43 година

По данни на отдел " Справочна " на Българска телеграфна агенция така наречен Луковмарш стартира през 2003 година като малко, локално събитие с присъединяване на 15 души.

За първи път маршът не е извършен през 2020 година след заповед на кмета Фандъкова, доказана и от Върховния административен съд.

Следващите две години – през 2021 година и през 2022 година, шествието в памет на ген. Христо Луков е прекъснато със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска заради несъгласуване със Столичната община.

В навечерието на 80-та годишнина от спасяването на българските евреи, България не позволи провеждането на антидемократична демонстрация като Луковмарш. Благодаря на зам.-гл.прокурор Пиронева, на кмета на София Фандъкова, на министър Демерджиев и на сътрудниците от Министерство на вътрешните работи и ДАНС.
— Ivan Geshev (@IvanGeshevPG)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР