В навечерието на 8 март изложбата на Българския хелзинкски комитет

...
В навечерието на 8 март изложбата на Българския хелзинкски комитет
Коментари Харесай

Оскверниха изложба срещу насилието над жени

В навечерието на 8 март изложбата на Българския хелзинкски комитет в памет на дами, жертви на домашно и учредено на пола принуждение, стана жертва на вандалски акт в центъра на Пловдив.

Само преди ден (7 март) съвсем всички пана от експозицията, отдадена на жертвите на домашното и учреденото на пола принуждение, осъмнаха съборени и разпилени при започване на Цар-Симеоновата градина.

Случилото се е показателно за съществуващите настройки в обществото към казуса и към организациите, които се борят с него, разясниха от БХК.

На Международния ден на Организация на обединените нации за правата на дамите – 8 март – изложбата „Вещи безценност“ още веднъж е окачена и може да бъде прегледана в центъра на Пловдив – при ДНА до Военен клуб!

Изложбата демонстрира персонални движимости на дами, убити при домашно или учредено на пола принуждение, а заглавието ѝ е игра на думи, заимствана от повтарящата се заключителна дефиниция в правосъдните решения по делата на десетки дами, убивани в случаи на домашно принуждение: „ …същите персонални движимости следва да се унищожат като движимости без стойност “.

Паната бяха окачени единствено преди седмица на 1 март. Алтернативна локация, където също може да бъде забелязана, е пред 3-ти корпус на Технически университет – София, филиал Пловдив на ул. „ Цанко Дюстабанов “ № 21.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР