В навечерието на 3 март БСП поиска България да стане

...
В навечерието на 3 март БСП поиска България да стане
Коментари Харесай

На 3 март БСП замечта България да бъде мост между Европа и Русия

В навечерието на 3 март Българска социалистическа партия изиска България да стане мост сред Европа и Русия, а новата фантазия на страната е да бъде свят на спокойно съдействие, в който не дрънкат оръжия.

" Добрите връзки с Русия не са въпрос на мемоари и романтика, а на действителен народен интерес. Ние би трябвало и можем да бъдем мост сред Европа и Русия - нещо, което трябваше да осъзнаем и да превърнем в действителна политика ", разгласи в декларация на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " социалистът Александър Симов. Той още веднъж прикани за поетапно рухване на глобите против Русия, както и за културен продан и трайни стопански контакти сред Руската федерация и страната ни.

" Тъй като нещата би трябвало да се назовават с същинските имена, Руско-турската освободителна война е кулминационна точка на топлите връзки сред България и Русия. Тази обичайната обич не е литературна небивалица, а знак за огромна непосредственост ", изясни Симов и разгласи, че имаме общи корени на православие, писменост и езици.

Според Българска социалистическа партия е неподобаващ и малоумен всеки опит да се подменя историята, а войната е образец за демонстрация на подвиг, всеотдайност и добродетели. В декларацията за 3 март се споделя, че би трябвало да се отдаде респект на българските опълченци, на съветските войски и на всички воини от други нации, извоювали с кръвта си свободата на нашия народ.

" На 3 март честваме една фантазия - за връщане на България на картата на Европа, за една страна, където несправедливостите ще бъдат завършени и след мрака на робството всички ще живеят свободни и щастливи. Епопеята на Освобождението е въжделение на всички нации. Опитите за забравянето и ще срещнат съпротивата на всеки българин, в чието сърце отекват Шипка и Плевен ", се споделя в декларацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР