В навечерието на 24 май нови две арт-пейки бяха поставени

...
В навечерието на 24 май нови две арт-пейки бяха поставени
Коментари Харесай

В навечерието на 24 май поставиха две арт-пейки в Градската градина на Кърджали

В навечерието на 24 май нови две арт-пейки бяха сложени в Градската градина на Кърджали.

Инициатор на събитието е Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни /МКБППМН/, в партньорство с Общинския съвет по наркотични субстанции /ОСНВ/ и Превантивно-информационния център /ПИЦ/.

Темата на изображенията върху едната от пейките е обвързвана с 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. Освен ликовете на славянските просветители, върху пейката е изписан и химна, отдаден на тях и 130 години от написването му.

Името на другата скамейка е „ Кърджали – град на толерантността ” и върху й са изобразени знакови места в родопския град.

Освен представители на основателите на събитието в лицето на МКБППМН и ОСНВ, в него участваха възпитаници от кърджалийски учебни заведения, както и деца от ОДК, които извършиха стихове отдадени на 24 май.

„ Нека опазим стореното от нас, с цел да го завещаем на децата си и на идните генерации. Да се противопоставим на вандализма, експанзията и злонамереността. Единствено и единствено от нас зависи да живеем в чист и спретнат град, в който децата ни да порастват щастливи, а ние възрастните да им даваме персоналния си образец. И дано дружно да градим нашето на следващия ден ”. Това обръщение насочи при откриването на събитието основният експерт в ОСНВ Симона Димитрова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР