В навечерието на 24 май, на специална церемония, на Мемориален

...
В навечерието на 24 май, на специална церемония, на Мемориален
Коментари Харесай

Наградиха първенците на випуск 2022 в Шумен

В навечерието на 24 май, на специфична гала, на Мемориален комплекс „ Създатели на българската страна “ над Шумен, бяха връчени премиите на първенците от випуск 2022. Тринадесет зрелостници от шуменските учебни заведения получиха оценките си от зам.-кмета Росица Антонова и с горделивост позираха с лента в цветовете на знамето на града и грамота за отличен триумф и високи достижения през целия курс на образование.

От името на кмета Любомир Христов приветствие към най-хубавите от випуска сервира зам.-кметът по обучение и просвета Найден Косев: „ Скъпи зрелостници, в живота на всеки човек има събития, които остават вечно в сърцето. Има дни, които се помнят за цялостен живот! Искрено се надяваме, че днешният 20 май е подобен ден за вас! От през днешния ден пред вас се отварят вратите на нови светове, цялостни с изненади, любознание, само че и с не малко компликации. Ние имаме вяра, че вие ще се справите с всички провокации. Бъдете здрави, въодушевени, смели и постоянно целеустремени “.

Джоана Дахабре – отличник на випуска на ППМГ „ Нанчо Попович “ благодари на учителите, родителите и на общинското управление от името на отличените зрелостници.

За високи достижения през целия курс на образование бяха наградени: Джоана Мунтер Дахабре от ППМГ „ Нанчо Попович “; Симеон Александров Божилов от СУ „ Сава Доброплодни “; Йоана Златилова Братованова от ПЕГ „ Никола Вапцаров”; Месру Зия Фикрет от СУ „ Панайот Волов “; Селин Синан Кабил от Професионалната гимназия по икономика; Стоян Борисов Любомиров от СУ „ Йоан Екзарх Български “; Йолина Йордан Боева от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия; Илкер Инелов Невзатов от Професионалната гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт; Илияна Иванова Банева от СУ „ Васил Левски”; Денис Данаилов Иванов от СУ „ Трайко Симеонов “; Петинка Минчева Русева от Професионалната гимназия по селско стопанство и хранителни технологии; Свилен Анатолиев Андреев от Професионалната гимназия по облекло, хранене и химични технологии „ Проф. доктор Асен Златаров” и Исра Юксел Мюмюн от Духовното учебно заведение „ Нювваб”.

Кратка художествена стратегия оцвети събитието. В нея се включиха реализатори от шуменската Симфониета – Гергана Петрова, Галя Ушева и Теодора Тодорова. Ученици от Второ главно учебно заведение „ Д-р Петър Берон “ рецитираха. Абитуриентката Кристиана Атанасова от гимназията „ Нанчо Попович “ и учителят Валери Грешков от учебното заведение извършиха химна на Шумен „ Оттука стартира България “. По традиция тържеството приключи с изпращане на зрелостниците с шлагера „ Моя страна, моя България “, изпълнен от Кристиана Атанасова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР