В навечерието на 22-ри април - Ден на Земята, младите

...
В навечерието на 22-ри април - Ден на Земята, младите
Коментари Харесай

Младите червенокръстци от Ловеч и Троян проведоха акции по повод деня на Земята

В навечерието на 22-ри април - Ден на Земята, младите червенокръстци дружно с екипа на БЧК-Ловеч се включиха в акцията „ Да почистим Ловеч дружно “.



Към инициативатасе причислиха Областното пътно ръководство, Регионалната дирекция „ Социално подкрепяне “, Инспекцията по труда, Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, Регионалната здравна ревизия, Районната здравноосигурителна каса, Регионалното ръководство на образованието, Областната дирекция на Държавен фонд „ Земеделие “, териториалното отделение на Национален осигурителен институт, отдел „ Статистически проучвания “, Областна администрация, Държавното горско стопанство, БЧК и Ротари клуб, общински съветници, наемателите на Социалното жилище в кв. „ Гозница “ и общинската администрация.



Екипътна червенокръстците почисти около пешеходната алея и река Осъм от покрития мост, задната част на ОУ „ Панайот Пипков “ до моста към Баш Бунар.



По-късно дружно с червенокръстката Румяна Денчева доброволците окосиха и почистиха градинка „ Троянка “, която преди година бе актуализирана с пейки, сцена и доста игри, изрисувани с асфартополагащи бои по план „ Space to create “ на Федерацията на Червения кръст в партньорство и финансова поддръжка на община Троян. В почистването се включиха и нашите обичани другари от квартала - Марио, Мария, Криси и Илиян, които умело пометоха не дребна част от площадката, а ние им обещахме скоро да се върнем с доста нови игри.



На 20-ти пък, Калоян Кирилов - червенокръстец от младежката организация Троян бе част от екипа на акция " Капачки за бъдеще " и " Различното завещание " в Троян - две в едно. Тази година пролетната Кампания на самодейността „ Капачки за бъдеще “ в Община Троян мина малко по-различно. В нея се включи и Христина Банева със своята акция " Различно завещание ", в която тя раздаде 39 плодни дръвчета на децата, които имаха предпочитание да оставят нещо и за своите деца.



Калоян подсещаше на хората, че всички ние би трябвало да възпитаме в себе си и бъдещото потомство привички за разделно сметосъбиране, запазване на природата и околната среда.



Официално отбелязване на 22 април като ДЕН НА ЗЕМЯТА става за пръв път през 1990 година, когато предприемчив комитет под председателството на Денис Хейс (САЩ) стартира дейна акция за отбрана на природата. Още същата година Денят на Земята се празнува от повече от 200 милиона хора в 141 страни. Национални служби за съгласуване на деянията, отдадени на този ден, са основани в Съединени американски щати, Канада, Япония, Франция, Китай, Русия, Швеция и доста други страни



Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР