В навечерието на 2 юни по традиция в с. Гроздьово ...

В навечерието на 2 юни по традиция в с. Гроздьово

В навечерието на 2 юни в село Гроздьово почетоха паметта на загиналите герои с тържествена заря-проверка 


В навечерието на 2 юни по традиция в с. Гроздьово бе осъществена тържествена заря- инспекция – по случай Деня на Ботев и починалите за свободата и независимостта на България. Официални посетители на възпоменанието бяха кметът на общината Красимира Анастасова, нейните заместници Станка Тодорова и Мерткан Ибрямов, кметът на с. Гроздьово Ирхан Хасан, Стефан Димитров – ръководител на Сдружение „Гроздьово“, кап. Кръстев от Сдружение „Дръзки“, доста жители.
Общинският юношески духов оркестър откри събитието, изпълнявайки химна на България. „Това е ден на нравствените измерения, на подвига пред олтара на Отечеството. Денят на недостижимия Ботев и на всички тези, чиято всеотдайност в името на Свободата им отрежда справедливо място в Пантеона на безсмъртието“ – съобщи в словото си Елка Иванова.
Благодарните потомци на поборниците на независимост поставиха венци и цветя в символ на благодарност пред паметника на починалите във войните поданици на с. Гроздьово. Всички присъстващи уважиха паметта на героите с едноминутно безмълвие и рухване на колене. От Сдружение „Дръзки“, облечени в опълченски униформи, създадоха залп с пушки и револвери от времето на Освобождението. Заря постави завършек на тържествената инспекция.

Източник: barometar.net


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg