В навечерието на 2 април – Международния ден на детската

...
В навечерието на 2 април – Международния ден на детската
Коментари Харесай

Над 1100 деца участваха в програма „Във вълшебния свят на приказките“ на библиотеката в Сливен

В навечерието на 2 април – Международния ден на детската книга, в Регионална библиотека „ Сава Доброплодни “ - Сливен завършиха деянията от провежданата повече от четвърт век стратегия „ Във вълшебния свят на приказките “.



Наред с проведените екскурзии в библиотеката, занимателните игри и надпревари, срещите с приказни герои в „ Музея на театралните кукли на обичани литературни герои “, по традиция, в границите на програмата, в библиотеката отвориврати и баснословен спектакъл и над 1100 деца от сливенските учебни заведения: НУ „ Васил Левски ”, ОУ „ Христо Ботев “, ОУ „ Д-р Иван Селимински ”, ОУ „ Димитър Петров “, СУ „ П. К. Яворов ”, ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий ”, СУ „ Йордан Йовков “, СУ „ Константин Константинов ” и ОУ „ Елисавета Багряна ”, на възраст до 10 години, посетиха по график зрелище по приказните истории от книгите “Шарена рогозка ”, “Ние, врабчетата ” и “Малки жабешки истории ” на обичания от генерации български деца публицист Йордан Радичков. За над 200 от тях това беше и първо посещаване в библиотеката и се трансформира в дребен празник, на който те получиха и своите първи читателски карти и се приобщиха към огромното семейство на нейните най-малки читатели.

В рамките на програмата „ Във вълшебния свят на приказките ” в Република България ”Сава Доброплодни ” се организираха и тържества „ Аз съм към този момент образован ” с първокласници от II ОУ „ Христо Ботев “ и НУ “Васил Левски “. Наложената от години традиция за осъществяване в библиотеката на най-важния за първокласниците празник, събра деца и родители и ги сплоти към концепцията, че любовта към четенето е в основата на триумфа за цялостен живот и се построява от най-ранна детска възраст. Приятна изненада за чиновниците на библиотеката бе, че в публиката имаше и три млади майки, които са от първите класове, които при старта на програмата също са имали празненство за буквите в културната институция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР