В навечерието на 144-та годишнина от Освобождението на България община

...
В навечерието на 144-та годишнина от Освобождението на България община
Коментари Харесай

Спирките в Симитли ще бъдат преобразени с ликовете на националните ни герои

В навечерието на 144-та годишнина от Освобождението на България община Симитли стартира преобразяването на автобусните спирки в града и селата с ликовете на национални герои, оповестиха от общинския пресцентър.

Наред с ликовете на Левски, Ботев, Раковски и доста други персони, върху спирките „ оживяват “ техните завещания, допълват от пресцентъра. 

Инициативата обгръща всички автобусни спирки в община Симитли, сподели пред Българска телеграфна агенция общинският кмет Апостол Апостолов. Той добави, че общината се слави с родолюбието на локалните хора и тяхното ценене и ревниво бранене на корените и традициите. 

Поставянето на ликовете на национални герои върху спирките е първата стъпка от родолюбивата самодейност, уточни Апостолов. Община Симитли планува да бъдат изрисувани ликовете на значими персони от българската история върху новоизградената ограда на учебния двор на Средното учебно заведение „ Св.св. Кирил и Методий “.

В идващите месеци облиците на национални герои ще бъдат изобразени и върху блоковете в Симитли. В момента се водят договаряния с домоуправителите на постройките и с хората, които живеят там, добави Апостолов. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР