В навечерието на 11 май, когато почитаме паметта на славянските

...
В навечерието на 11 май, когато почитаме паметта на славянските
Коментари Харесай

Вицепрезидентът изпрати 250 аудио урока по български език на сънародниците ни в испаноговорящи страни

В навечерието на 11 май, когато почитаме паметта на славянските първоучители Светите братя Кирил и Методий, вицепрезидентът Илияна Йотова изпрати 250 аудио урока по български език до българските общности в испаноговорящи страни, оповестява Българска национална телевизия.

Неотдавна българи от Аржентина споделиха с вицепрезидента потребността си от подобен вид уроци. Няколко десетки сдружения ще се възползват от безплатно предоставените звукозаписи, посредством които да усъвършенстват знанията по български език.

Уроците са основани преди повече от тридесет години от проф. Венко Кънев – ценител на Латинска Америка и испанската просвета, почетен професор, лекар хонорис идея на редица университети. Излъчвани са с огромен триумф съвсем две десетилетия в ефира на Българското национално радио.

По самодейност на Илияна Йотова и екипа й аудио уроците бяха открити и презаписани посредством актуален цифрови технологии. Проф. Венко Кънев, който преди дни прибързано си отиде от този свят, даде безплатно на вицепрезидента уроците, с цел да послужат те на българите в чужбина. Осъществяването на самодейността не би било допустимо без съдействието на Българското национално радио, на което вицепрезидентът сервира своите благодарности.

„ Животът ви е отвел в други страни и континенти, само че зная, че сте запазили корените на една и съща любов – обичта към Родината. Това е онази невидима, само че така мощна връзка сред всички българи по света. Още една дейна и величествена мощ ни държи споени дружно – това е родният ни език “, съобщи вицепрезидентът Йотова в особено видео послание към сънародниците ни в Аржентина, в което разгласи даряването на аудио уроците.

„ Изпращам ви гласа на Родината. Вярвам, че с говоримия жив български език ще заздравим връзката с България. Вярвам, че благозвучната българска тирада ще заплени и вашите близки хора, и чужденците! Така ще отидем крачка по-напред в задачата да пазим и разпространяваме българския език и просвета “, акцентира Илияна Йотова.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР