В навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители,

...
В навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители,
Коментари Харесай

С цитати на Елин Пелин отбелязват 1 ноември в едноименното у...

В навечерието на 1 ноември – Деня на националните будители, в главно учебно заведение „ Елин Пелин “ беше подредена неповторима галерия с цитати на огромния български публицист. Те ще посрещнат децата, когато се завърнат в клас след онлайн образованието.



Идеята за изложбата поражда още през февруари и е част от дейностите по отбелязването на 90-та годишнина на учебното заведение. Постерите са направени от учители и показват едни от най-красивите цитати на Елин Пелин. Паралелно с това от учебното заведение отличиха всички, които оказват помощ неуморно на образователното заведение да се утвърди като едно от най-хубавите в Пловдив. Сред тях е и кметът на регион „ Западен “ Димитър Колев, който получи грамота за актуален будител от шефа Таня Вангелова.

„ Едва ли има по-подходящ ден да създадем това, тъй като всички, които се включиха в самодейността, могат да бъдат наречени будители. Будители са били Тодор и Ана Пулеви, които в предишното подаряват мястото, на което изниква учебното заведение, будител е и патронът Елин Пелин, който заема трайно място в нашата литература като пример на художествено съвършенство. Будители са всички, които препрочетоха творбите на „ артиста на българското село “, всички учители, които дружно впрегнаха старания, с цел да се реализира тази прелестна концепция “, съобщи шефът Таня Вангелова, която сподели самобитната галерия на кмета Димитър Колев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР