В Научния институт към Медицински университет – Пловдив се проведе

...
В Научния институт към Медицински университет – Пловдив се проведе
Коментари Харесай

Двудневен семинар в областта на невронауката се проведе в МУ-Пловдив ВИДЕО

В Научния институт към Медицински университет – Пловдив се организира двудневен семинар в региона на невронауката.
Прочетете още
Първият ден беше на практика ориентиран с образования в две посоки. Едното беше на тематика „ Машинно образование и номотетични мрежи “. Д-р Кхериф и проф. Мес организираха работен семинар на тематика „ Методи за машинно образование за смесен разбор на структурни и функционални невроизобразяващи данни “. Второто направление беше „ Мултимодални изображения и консолидиране на данни “. Проф. Брамбила и Елеонора Маджиони работиха с група преподаватели и студенти като показаха както теоретичната рамка,  така и методическото осъществяване на Мултимодалните изображения и консолидираното на данни.

През втория ден в конференцията се включиха с изключение на представителите на партньорските организации, по този начин и над 40 преподаватели и студенти от МУ-Пловдив.

Проф. Дроздстой Стоянов направи публично показване на плана, сътрудниците и резултатите. Проф. Богдан Драгански срещна аудиторията с „ Изчислителната анатомия  отвъд мозъчната морфометрия “. Проф. Паоло Брамбила приказва на тематика „ Мултимодална интеграция в психиатрията: Клиничен капацитет и провокации “. Презентацията на проф. Мес беше „ Използването на проучвателен и диагностични алгоритмични правила за оценка на рецидивите на болестта и главните характерности на разстройството на настроението “. Проф. Клаус Лам се включи от Виена с отдалечено показване на „ Прокарване на пътя към изчислителни биомаркери за психологични разстройства “

След всяка една презентация имаше голям брой въпроси от страна на аудиторията, огромна част от която български и задгранични студенти, с интерес в региона на психиатрията. Заключителният семинар е по план " Development of Institutional Partnership across Europe in the Field of Translational Neuroscience – DIP Neuroscience ", финансиран по Национална стратегия „ Европейски научни мрежи “ посредством Споразумение № Д01-284/06.10.2020. Стойността на финансирането по този план е 782 280 лева

В срещата участваха представители на сътрудниците по плана. МУ-Пловдив, като водещ сътрудник и хазаин на срещата, беше показан от акад. проф. доктор Дроздстой Стоянов, доцент доктор Севдалина Кандиларова, доктор Росица Паунова, доктор Кристина Стоянова и проф. Майкъл Мес. Проф. Паоло Брамбила и Елеонора Маджиони участваха от името на University of Milan, проф. Клаус Лам от University of Vienna, доктор Ферат Кхериф и проф. Богдан Драгански от Canton of Vaud University Hospital.

В рамките на трите години, през които беше сбъднат Проект DIP Neuroscience, за реализиране на научните цели и прехвърлянето на познания бяха извършени няколко образования, самостоятелни подвижности и експертни визити. Разработени бяха взаимни изследвания и изявления за шерване на резултатите от съдействието. 

Като край на плана беше регистриран повишение потенциала на изследователите  в Комплекса по транслационна невронаука  и повишен интерес от страна на преподавателите, занимаващи се с невроимунология и невроизобразяване, както  и от страна на студентите в МУ-Пловдив. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg