В националното законодателство липсва каквато и да е правна рамка,

...
В националното законодателство липсва каквато и да е правна рамка,
Коментари Харесай

Липса на правна рамка по Магнитски може да вкара в черния списък незамесени хора

В националното законодателство липсва каквато и да е правна рамка, която да е продължение на глобите по световния закон " Магнитски ". Така не може да бъде изработен прецизен асортимент на лицата, които да влязат в по този начин наречения " черен лист " на обвързваните с уличените от Съединени американски щати. Такова мнение изрази в ефира на юрист Адриан Боянов.

" Ако не бъде изработен съответен асортимент по ясни критерии, ще се изпадне в неуместна обстановка на асоциирани лица. Там ще попаднат хора, които изрично не са взели участие в комерсиалните покупко-продажби на Пеевски и Божков ", съобщи Боянов.

Според него би трябвало на всички юридически лица, които под една или друга форма са свързани с Пеевски и Божков, да им се направи инспекция, да им се прегледат финансовите доклади и договорите.

" Ако се откри нещо неправилно, тогава всички лица свързани с тази компания да влязат в някакъв " черен лист ", разяснява Боянов.

Според него е нужна задълбочена инспекция, преди някой да бъде добавян в " черния лист ".

Дни по-рано Българска народна банка разгласи, че всички български банки стартират да блокират и запорират сметки на глобени по закона " Магнитски ". Някои от тези ограничения са подхванати авансово на други учредения преди публикуването на листата на OFAC.

Общо 64 компании, свързани с Делян Пеевски и Васил Божков, бяха подложени на рестрикции от Съединени американски щати поради присъединяване на двамата в корупционни схеми.

Допълнително българските управляващи оповестиха още 34 сдружения, които имат връзка с двамата и евентуално може да бъдат глобени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР