В Националния учебно-логистичен център на БЧК – с. Лозен, се

...
В Националния учебно-логистичен център на БЧК – с. Лозен, се
Коментари Харесай

Младежките аварийни екипи на БЧК премериха сили в национално състезание

В Националния учебно-логистичен център на БЧК – с. Лозен, се организира IX Национално съревнование на младежките спешни екипи на организацията.

В конкуренцията тази година участваха 18 тима от цялата страна. Съдийска гилдия с основен арбитър проф. доктор Красимир Гигов, основен секретар на Министерството на здравеопазването, оценяваше уменията на младежите, оповестиха от Българския червен кръст.

Провокирани посредством специфични ситуативни задачи, доброволците демонстрираха забележителна подготовка по първа долекарска и първа психична помощ, атрактивно демонстрираха избавителни дейности при промишлени повреди и естествени бедствия, техники за превоз на потърпевшите, грижи за нуждаещите се, насочване, оцеляване в рискови условия.

Бяха тествани и знанията на участниците по интернационално филантропично право и мениджмънт на бедствията, за историята, правилата и структурата на Международното червенокръстко придвижване и на Българския Червен кръст.

Първото място справедливо зае тимът на МАЕ – София, последван от МАЕ – Пазарджик и МАЕ – Бургас.

Още от основаването си през 1921 г, младежката организация на Българския Червен кръст построява формирования за подкрепяне на нуждаещите се жители при спешни обстановки. През 1993 година стартира основаването на Младежки спешни екипи (МАЕ), от доброволци на Българския юношески Червен кръст (БМЧК), които вземат участие в оказването на помощ при бедствия, повреди и произшествия. Към момента в страната има 21 настоящи МАЕ, като огромна част от тях през последните години се включват в неотложни действия за превъзмогване на последствията от наводненията, засегнали страната.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР