В националния отбор трябва да се викат футболистите в най-добра

...
В националния отбор трябва да се викат футболистите в най-добра
Коментари Харесай

Пенев: В националния отбор трябва да се викат футболистите в най-добра форма

В националния тим би трябвало да се викат футболистите в най-хубава форма. Това съобщи старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев на днешната си конференция преди утрешното посещение на Ботев Пд в мач от десетия кръг на Първа лига, съобщи кореспондент на БГНЕС. Наставникът на „ армейците “ бе безапелационен в позицията си по отношение на повиквателните в състава на „ лъвовете “ за мачовете с Гибралтар и Северна Македония от Лигата на нациите, откакто новият селекционер на представителия отбор Младен Кръстаич остави отвън групата голмайстора на Първа лига Ивайло Чочев .
Любослав Пенев.
„ Вие ме питате за лесни победи и аз отново ще повторя – за нас няма да има лесни мачове, дали като домакини или посетители, няма да са лесни. Ботев не са в неприятна форма, малко и шансът им изневери, някои пропуски, само че тим, който има благоприятни условия – позицията, която сега се намира Ботев, не е позицията на Ботев. Убеден съм, че тимът ще мине в радикално друга позиция в класирането. Ние се изправяме против един сериозен и мощен противник “, стартира той във връзка с утрешния си противник и продължи:

„ В никакъв случай няма да има подценяване – ние сме при започване на шампионата, класиране, плейоф, извънредно класиране, има доста мачове. Ние ще излезем със същото предпочитание и мотивация, никога не би трябвало да подценяваме и не подценяваме безусловно нито един тим. В развой на завършване са документите на Сердюк, по-скоро няма да е подготвен за мача с Ботев. Георги Русев е разполагаем, имаше лек физически проблем, нищо комплицирано, избрах да бъде непокътнат, тъй че ще бъде разполагаем “.

Пенев бе запитан за отсъствието на Чочев от състава на България за мачовете с Гибралтар и Северна Македония в Лигата на нациите по-късно този месец . „ Той е старши треньор, не аз, моето виждане се разграничава доста от това, което той мисли. Аз си виждам моя тим, той си гледа националния – все ми се коства, че в тези 10-12 дни, в които ще бъдат събрани националите, е редно да се викат националите, които са във форма – не тези, които са запаса, които играят малко минути. В момента и Чочев е най-хубавият български футболист в шампионата, и Дани Наумов е най-хубавият български вратар в Първа лига. Моята група за едни такива мачове би била радикално друга. За мен би трябвало да се викнат най-хубавите все още, без значение от кой тим са и без значение какви са ни възможностите “.

„ Нямаме други контузени или осъдени футболисти за мача с Ботев. Докато издържим – ние се готвим, упражняваме, изпълняваме си план-програмата, задоволени сме, печелим мачове, даже да не го вършим, отново сме удовлетворени. Въпрос на това да издържим оптимално душевен и физически – няма да е елементарно, само че това е пътят за всеки тим. Към момента това е краткотрайно класиране, всеки тим се бори за своите цели “, приключи Пенев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР