В Националния оперативен център на ГД Пожарна безопасност и защита

...
В Националния оперативен център на ГД Пожарна безопасност и защита
Коментари Харесай

Оранжев код за бурен вятър и дъждове в събота, предупреждават властите

В Националния действен център на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (ГДПБЗН) е постъпила информация за метеорологичната конюнктура в страната, съгласно която предстоят мощни ветрове и превалявания , оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

За 18 ноември, събота, е разгласен " оранжев код " за мощен северозападен вятър със скорост 10 - 15 м/с . Очакванията са в областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Софийска, Перник, Търговище поривите да доближат до 25-30 м/с.

Валежи от дъжд с количества 15-35 л/кв.м се чакат в областите Добрич, Варна и Бургас. Според хидрологичната прогноза на НИМХ-МОСВ през идващите 48 часа това може да докара до повишение на речните равнища в Дунавски, Черноморски, Източнобеломорски и Западнобеломорски басейни.

Предвид динамична метеорологична прогноза до регионалните шефове са били изпратени инструкции за предприемане на спомагателни ограничения, според пълномощията им по член 64 от Закона за отбрана при бедствия.
 Започва захлаждане
Започва захлаждане

Максималните температури ще са от 10-13 градуса в Северозападна България до 17-19 градуса на изток

Допълнителни указания са дадени и на районните дирекции " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " за повишение на готовността при пораждане на изключителни обстановки. За прогнозите са известени и шефовете на ОДМВР в областите с " оранжев код ".

Агенция " Пътна инфраструктура " към този момент предизвести
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР