В Националния дворец на културата в София ще се състои

...
В Националния дворец на културата в София ще се състои
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев е домакин на Срещата на върха на Инициативата „Три морета“

В Националния замък на културата в София ще се състои шестата Среща на върха на Инициативата „ Три морета “, хазаин на която е президентът Румен Радев. Това оповестиха от  прессекретариата на президента .

Инициативата „ Три морета “ сплотява дванадесет държави-членки на Европейския съюз – Република България, Република Естония, Република Латвия, Република Литва, Република Полша, Чешката република, Словашката република, Унгария, Република Словения, Република Австрия, Република Хърватия, Република Румъния. Инициативата има за цел да предизвиква районното съдействието за транспортна, цифрова и енергийна съгласуваност и постигането на резистентен стопански напредък, който да води към ускорено обществено и икономическо доближаване в Европа. Партньори на самодейността са Съединените американски щати, Федерална република Германия и Европейската комисия.

В тазгодишната среща на върха с изключение на държавните глави вземат участие и висши представители на изпълнителните управляващи на страни участнички в Инициативата и представители на интернационалните институции.

Шестата Среща на върха на Инициативата „ Три морета “ ще бъде открита от президента Румен Радев в 09.30 часа.

Към Срещата на върха на Инициативата през днешния ден ще се причислят президентите на Унгария Янош Адер, на Република Литва Гитанас Науседа, на Румъния Клаус Йоханис и изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия Маргрете Вестагер.

В 11.45 часа ще стартира конференцията и ще се състои церемонията по предаването на флага на Инициативата „ Три морета “ на идната страна хазаин на форума.

В 12.25 часа ще бъде валидирана пощенска марка по случай българското домакинство на Инициативата „ Три морета “.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР