В Националния дворец на културата днес предстои форум за политическо

...
В Националния дворец на културата днес предстои форум за политическо
Коментари Харесай

Първа изява на новото ляво обединение

В Националния замък на културата през днешния ден следва конгрес за политическо обединяване, авансово оповестено като нов ляв план.

Сред поканените са водачите на партия АБВ, " Изправи се, България ", " Движение 21 " и други. Един от основателите е президентът от 2002 до  2012 година Георги Първанов.

Новата политическа концепция стана причина водачът на социалистите Корнелия Нинова да излезе с апел към поканените партии, сдружения и политици да се върнат в редиците на Българска социалистическа партия. Тя обърна внимание, че всички те са напуснали столетницата преди години и в този момент могат да се завърнат, с цел да образуват същинско ляво обединяване.

В поканата за днешната полемика планът е разгласен с името " Лява България ". В поканата се споделя:

" Каним ви на КРЪГЛА МАСА:
„ ЛЯВА БЪЛГАРИЯ – хрумвания, политики, единство ”

29 ноември 2022 година, от 14.00 до 17.00 ч.,
София, Национален замък на културата, Зала 7, 5 ет.

Участие в полемиката ще вземат водачи на леви политически обединения и общественици, измежду които Костадин Паскалев, Георги Първанов, Румен Петков, Татяна Дончева, Мая Манолова, Георги Кадиев, Симеон Славчев и други

Поводът за полемиката е фактът, че България след 33 години десен преход е най-бедната, затънала в обществена, демографска и здравна рецесии страна в Европа. Обществото ни е разделяно от неистини и неравенства. Лявото е разрушено, а Българска социалистическа партия е в дълбока рецесия и с най-ниските изборни резултати в историята си. Време е задачата и дилемите на Лява България да бъдат дефинирани въз основата на почтена и откровена полемика, с мисъл за бъдещето на българската нация. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР