В Националната катедрала във Вашингтон започна траурната служба за дългогодишния

...
В Националната катедрала във Вашингтон започна траурната служба за дългогодишния
Коментари Харесай

Започна погребението на Джон Маккейн

В Националната катедрала във Вашингтон стартира траурната работа за дългогодишния американски сенатор републиканец Джон Маккейн, воин от Виетнамската война и деец на американската политика, оповестиха информационните организации.

На церемонията по избор на Маккейн ще приказват двама някогашни президенти на Съединени американски щати - демократът Барак Обама и републиканецът Джордж Буш-син. Очаква се да приказва и 95-годишният Хенри Кисинджър, някогашен държавен секретар.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който бе подложен на критика остро от Маккейн, не е поканен да участва, тъй като такава е била волята на покойника. Като висши представители на Белия дом на службата ще бъдат дъщерята на президента и негов консултант в Белия дом Иванка Тръмп и брачният партньор й Джаред Къшнър. Поканени са също някогашните държавни секретари Джон Кери и Мадлин Олбрайт, създателят на Амазон Джеф Безос, актрисата Анет Бенинг и брачният партньор й Уорън Бийти, предава Българска телеграфна агенция.

 

Дъщерята на Джон Маккейн

В листата на гостите са и непознати водачи - президентът на Украйна Петро Порошенко, някогашният президент на Грузия Михаил Саакашвили, както и някогашни и сегашни висши ръководители на трите балтийски страни - Литва, Латвия и Естония, отбелязва Асошиейтед прес. Сред хората, удостоени с достойнството да носят ковчега на Маккейн, е един от видните представители на съветската съпротива - Владимир Кара-Мурза, изявен съперник на Кремъл, също като починалия американски сенатор.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР