В Националната гвардейска част /НГЧ/ е обявен конкурс за попълване

...
В Националната гвардейска част /НГЧ/ е обявен конкурс за попълване
Коментари Харесай

Търсят се 50 гвардейци с ръст 175 - 185 см

В Националната гвардейска част /НГЧ/ е разгласен конкурс за попълване на вакантни войнишки длъжности за искащите да станат част от формированието - знак на българската държавност, оповестиха от Министерството на защитата.

Със заповед на министъра на защитата от 13 януари т.г. е разгласен конкурс за 60 вакантни войнишки длъжности, множеството от които /50/ са за гвардейци и още 10 длъжности - за озвучител, младши водач и други.

Необходимото минимално приключено обучение е приблизително. Кандидатите би трябвало да са годни за военна работа и душевен пригодни, да не са осъждани, да нямат друго поданство. Желаещите могат да аплайват до 40 години.

Кандидатите за военна работа в НГЧ би трябвало да подадат заявление до нейния пълководец и нужните документи до 8 март т.г. посредством структурите на Централното военно окръжие по непрекъснатия си адрес на местоживеене.

Конкурсът ще се състои на 29 и 30 март в НГЧ, на бул. " Асен Йорданов " 2 в София. Той включва премерване на данни на претендентите за гвардейци /към които има в допълнение условие да са с растеж 175 - 185 см/, изпит по физическа подготовка, тест за обща просвета и събеседване. Изпитът по физическа подготовка ще бъде посредством установяване на качествата за мощ /лицеви опори и коремни преси/, експедитивност /бягане совалка 10х10 м/ и устойчивост /крос 1000 м/. Тестът за обща просвета включва 100 въпроса.

Условията, на които би трябвало да дават отговор претендентите, както и нужните документи за кандидатстване, са посочени в обявата за състезанието, оповестена в интернет страницата на Централното военно окръжие.

Националната гвардейска част е правоприемник на основаната през 1879 година персонална армия на княз Александър I Батенберг и е един от знаците на държавността, дружно с националното знаме, герба и химна на страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР