В НАТО са силно притеснени от дейността на Русия в

...
В НАТО са силно притеснени от дейността на Русия в
Коментари Харесай

НАТО обвини Русия в шпионаж на сателитите й в Космоса

В НАТО са мощно обезпокоени от активността на Русия в Космоса, оповестяват " Спутник " и " Вашингтон екзаминър ".

Скорошното изстрелване на съветски проучващ спътник е довело до " параноична реакция " на високопоставено лице от Алианса за вероятно гонене на западните спътници от страна на съветските апарати.

Разбира се, това е опасност за нашите съдружници, съобщи френският военачалник, член на НАТО, Андре Ланата.

Неговите терзания се основават на обстоятелството, че съветски спътник " неотдавна е синхронизирал орбитата си " с американски спътник разузнавач. " Досега космосът беше считан от всички ни за леговище. Вече не е по този начин ", твърди Ланата.

Става въпрос за малко устройство - Cosmos 2542, посредством което се прави наблюдаване на съветските спътници и се получават изображения от земната повърхнина. То е било изстреляно в орбита през ноември 2019 година от космодрума в Плесетск.

Западните специалисти предизвестяват, че новите технологии в галактическата промишленост са както способни да поправят даден спътник, по този начин и да унищожат различен. Има и хипотези, че Cosmos 2542 може да сковава връзките на армията на Съединени американски щати и да блокира GPS системите. По техни думи " желанията на руснаците не са ясни във връзка с този спътник " и за момента няма по какъв начин да се откри какви тъкмо са те.

Можем да си представим доста и разнообразни типове експанзия в космоса, съобщи Ланата.

Същевременно френският военачалник акцентира, че НАТО не носи отговорност да пази сателитните апарати на всяка страна членка и че това е проблем на всяка обособена страна, а не на организацията.

Слухове за допустима война в Космоса породиха, откакто американският президент Доналд Тръмп ратифицира Закона за националната защита, в който е заложено основаването на Космически военни сили като част от Военновъздушните сили на Съединени американски щати.

Това събитие обезпокои Русия и Китай, защото не е ясно по какъв начин постановлението на Тръмп ще се отрази на съглашението за възбрана за воюване в космоса, подписано през 1967 година от над 100 страни - в това число Съединени американски щати, Съюз на съветските социалистически републики и Китай. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР