В настоящата среда с високи лихвени проценти е лесно да

...
В настоящата среда с високи лихвени проценти е лесно да
Коментари Харесай

Най-добрите начини да се възползвате от днешните високи проценти по CD, според експерти

В актуалната среда с високи лихвени проценти е елементарно да се намерят депозитни документи (CD), плащащи 4%-5% годишни процентни доходности (APY), в случай че не и повече, според от фактори като дълготрайност на CD. Като се има поради капацитетът да спечелите забележителна, обезпечена възвръщаемост на вашата инвестиция с тези CD лихвени проценти, евентуално желаете да помислите стратегически за това по какъв начин да оптимизирате избора си на CD.

С възвръщаемостта на CD сметки, по-висока от досегашната От години разговаряхме с няколко специалисти, с цел да забележим какво предлагат, с цел да се възползвате в този момент.

Разгледайте вариантите за акаунта си в CD тук в този момент, с цел да видите какъв брой бихте могли да печелите от парите си.

Най-добрите способи да се възползвате от днешните високи лихвени проценти по CD, съгласно специалисти

Ето няколко рекомендации, основани на специалистите, с които говорихме, с цел да се възползвате от днешните нараснали лихвени проценти по CD.

Пазарувайте за най-хубавите цени

Много разнообразни финансови институции, в това число банки и кредитни съюзи, оферират компактдискове, само че цените могат да варират доста от една до друга.

< p> „ Някои от най-хубавите способи да се възползвате от днешните високи проценти на CD е да сравните финансовите институции във вашия регион и да попитате главната си финансова институция дали съответстват с процентите “, споделя Дана Джоунс, вицепрезидент, интервенции на дребно в Neighborhood Credit Union.

Може също по този начин да откриете, че закупуването на компактдиск посредством брокерска компания е във ваша изгода, макар че би трябвало да сте наясно с евентуалните опасности с тези компактдискове, като допустима загуба на главница, в случай че би трябвало да унищожавате по-рано.

„ В момента посредническите компактдискове са мястото, където виждаме най-конкурентните цени “, споделя Девин Карол, притежател и водещ консултант в Carroll Advisory Group.

Но също по този начин може да откриете, че някои банки и кредитни съюзи оферират извънредно конкурентни цени.

„ Някои от най-хубавите налични цени идват от онлайн банки, по-малки публични банки и кредитни съюзи. Тези финансови институции би трябвало да работят повече, с цел да привлекат нови клиенти, в сравнение с огромните банки с клонове на всяка основна улица и предлагането на страхотни лихвени проценти е един от най-хубавите способи за това “, споделя Бен Маклафлин, президент на Raisin US.

Започнете да пазарувате за най-доходоносен CD акаунт тук в този момент.

Изградете CD стълба

Друг метод да се възползвате от днешните високи цени на CD е да изградите CD стълба, което значи, че отваряте дискове с друга дълготрайност, с цел да разпределите риска.

„ Въпреки че лихвените проценти може да са по-високи за по-дълго време, в сравнение с множеството от нас чакаха в началото, те няма да останат на това равнище вечно. Заключването на тези лихвени проценти за къси и дълги падежи ще помогне за понижаване на риска от бъдещо реинвестиране при доста по-нисък % “, споделя Карол.

Стълбата на CD може също да ви помогне да получите достъп до средствата си на по- честа, настояща база, спрямо това, в случай че избирате единствено дълготрайни компактдискове.

„ Вместо да отваряте индивидуален компактдиск, който заключва вашите депозити в периода на компактдиска, стълбата отваря голям брой по-малки компактдискове с разнообразни продължителности. Това ви дава опция да осъществявате постоянен достъп до част от средствата си – да речем на всеки три месеца – без наказателна клауза, което ви разрешава да се справите с достъпността за незабавни случаи, като в същото време капитализирате по-високи облаги с по-малък риск “, изяснява Дженифър Уайт, старши шеф, банкиране и заплащания просветеност в J.D. Power.

Търсете промоции/специални цени

Като част от търсенето на най-хубавите цени, потърсете и тласъци, които могат да създадат базовата CD цена още по-привлекателна.

„ Настоящата конкуренция за привличане на потребителски депозити се движи от по-високи лихвени проценти, само че банките търсят диференцирани аргументи, заради които да изберете техния артикул. В резултат на това има невиждани оферти за предложения за връщане на пари или бонуси дружно с благоприятни условия за автоматизирано увеличение на спестяванията посредством тези артикули ", споделя Уайт.

" Отделете време да проучите дали можете да спечелите бонус от вашия желана банка. Сега е моментът да не оставяте бонус на масата “, прибавя тя.

Знайте в какво се забърквате

Въпреки че желаете да сравните финансовите институции, с цел да видите къде можете получите добра цена, не желаете да бързате да отворите компактдиск, който не разбирате. Понякога компактдиск с по-ниска цена може да е по-подходящ за вашите финансови потребности.

„ Най-добрият опцията е тази, която дава отговор най-добре на потребностите ви – в това число дължина на компактдиска – само че се уверете, че определеният от вас артикул е подсилен със сигурността на застраховката на FDIC, “ споделя Дан Робинсън, старши вицепрезидент и CMO за потребителско банкиране в Synchrony.

Имайте поради, че компактдискове от кредитни съюзи като цяло също са федерално застраховани от Националната асоциация на кредитните съюзи. Посредническите компактдискове, идващи от федерално застраховани финансови институции, постоянно към момента имат тази застраховка, само че въпреки всичко би трябвало да потвърдите.

Освен това, разгледайте фактори като наказания за ранно изтегляне, с цел да видите кои компактдискове дават отговор на вашата приемливост към риск.

„ Уверете се, че сте прочели целия малък шрифт. Някои компактдискове имат високи минимални депозити, които може да са нереалистични или недостъпни за вашата обстановка. Други имат наказания за неща като ранно изтегляне на средства ", споделя Маклафлин.

" Ако се окажете в сложна обстановка и би трябвало да извършите изтегляне, този ход в действителност може да понижи извоюваната ви рента, " прибавя той. „ Ние постоянно съветваме хората да се уверят, че към този момент разполагат с леснодостъпен фонд за незабавни случаи, преди да заключат пари в CD с закрепен период. “

Долната линия

Това са някои от най-хубавите способи да се възползвате от днешните високи цени на компактдискове, само че имайте поради, че най-хубавият вид за вас може да се разграничава от най-хубавия вид за някой различен.Някои по-нишови видове компактдискове, да вземем за пример като свързани с показател компактдискове, може да са подобаващ за някои вложители, само че не и за други.

„ По-малко известни CD варианти могат да играят роля във всяка персонализирана финансова тактика, само че е извънредно значимо първо да отделите време за оценка на финансовите си цели “, споделя Робинсън.

Освен това имайте поради, че днешните високи лихвени проценти няма да продължат безпределно, тъй че може да не желаете да чакате прекомерно дълго, с цел да действате, откакто оцените опциите си. „ Клиентите получават страхотни цени единствено за артикули, които в последна сметка избират, тъй че се уверете, че сте в положение да вземете решение и да заключите цена, до момента в който те към момента са толкоз привлекателни, колкото са, когато започнете търсенето си “, прибавя Робинсън.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР