В настоящата криза на парламентаризма водещите партии няма да получат

...
В настоящата криза на парламентаризма водещите партии няма да получат
Коментари Харесай

Тагарев: Ако ПП-ДБ и ГЕРБ не се съберат, идва вълна от гняв и апатия

В актуалната рецесия на парламентаризма водещите партии няма да получат по-голям резултат, нито ще да могат да ръководят независимо. Това съобщи пред БНР някогашният министър на защитата Тодор Тагарев.

Тагарев беше любимец на Кирил Петков за министър на защитата след оставката на Стефан Янев, само че Корнелия Нинова се опълчи на този избор поради отявлените му НАТО-вски позиции и се стигна до незабавното идване на Драгомир Заков.   

Според него в случай че първите две обединения не се обединят, това ще докара до доста по-сериозни негативи. Най-малкото, от което можем да се тормозим, е кой по какъв начин ще се класира на последващи избори, разясни той. По думите му при нови избори може да станем очевидци на вълна от яд или незаинтересованост.

Тагарев акцентира, че гневните персонални нападки сред политиците не дават основа за диалози. Въпреки това разсъдъкът приканва да се седне на масата, добави той.

Бившият министър уточни, че държавно управление може да се сформира към няколко целта като правосъдната промяна, задълбочаване на интеграцията в Европейски Съюз и НАТО, военна помощ за Украйна и рационализация на армията.

В последните 8 месеца президентът се постави категорично над Народното събрание и вървим към изолираност в НАТО и Европейски Съюз, която ще има трайни отрицателни последици за България. Това без подозрение ще окаже отрицателно отражение върху влизането на България в Шенген и еврозоната, добави Тагарев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР