В нашия забързан свят е лесно да се почувствате откъснати

...
В нашия забързан свят е лесно да се почувствате откъснати
Коментари Харесай

Заземяване, заземяване, заземяване

В нашия забързан свят е елементарно да се почувствате откъснати от естествените ритми на земята. Но по какъв начин нещо толкоз просто като свързването със земята под краката ви може да има дълбоки изгоди за цялостното ви богатство? Тази процедура е известна като заземяване и набира известност като метод за възстановяване на физическото и психическото здраве.

Как работи

Заземяването е процедура за свързване със земната сила посредством вървене боси по трева, пясък или даже бетон. Директният контакт със земната повърхнина разрешава на тялото да всмуква нейните електрони. Те имат мощни антиоксидантни резултати, които могат да обезвреждат свободните радикали и да понижат възпаленията в тялото.
Когато сме в директен контакт със земята, телата ни могат да балансират електрическия заряд, който се натрупва в нас от излагане на разнообразни устройства, електромагнитно лъчение и отрови от околната среда. 

Физически изгоди

Изследванията демонстрират, че заземяването усъвършенства качеството на съня, понижава болката и възпалението, ускорява имунната система, намалява кръвното налягане, усъвършенства положението на сърдечно-съдовата система. 
Проучване, оповестено в Journal of Alternative and Complementary Medicine, споделя, че при участниците, които са спали върху заземени чаршафи (от естествени, дишащи материи), са регистрирани по-добър сън, понижени равнища на болежка и стрес. 

Психични изгоди

Доказано е, че прекарването на време измежду природата и свързването със земята понижават напрежението и безпокойството, усъвършенстват настроението и общото богатство.
Заземяването може да промени самостоятелната нервна система, която управлява реакцията на нашето тяло на стрес. Това може да докара до понижаване на хормоните на напрежението като кортизол.

Различни способи

Има разнообразни способи да практикувате заземяване. Най-простият и наличен е да свалите обувките си и да ходите боси по естествени повърхности като трева, пясък или даже пръст. Прекарването на време в градинарство или лежане на земята също са ефикасни.
За тези, които живеят в градски региони или имат стеснен достъп до естествена среда, има различни способи за упражняване на заземяване. Можете да употребявате специфични рогозки и чаршафи, които са направени от естествени, дишащи материали. Те могат да се употребяват на закрито, с цел да симулират преживяването от вървене боси по земята. Ако ги поставите под краката си, до момента в който работите или под главата си, до момента в който спите, ще поддържате връзка със земната сила.

Как да действате

Включването на заземяване в всекидневието ви не би трябвало да е комплицирано. Ето няколко съвета, които ще ви оказват помощ да извлечете максимума от тази процедура:поне 20-30 минути всеки ден ходете боси по естествени повърхности;правете си отмора от електронните устройства и прекарвайте време навън, свързвайки се със земята;използвайте постелки или чаршафи от естествена материя, до момента в който работите или спите, с цел да поддържате непрекъсната връзка със земната енергия;бъдете признателни, до момента в който се заземявате, фокусирайте се върху чувствата си и изгодите от свързването със земята.Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР