В нашия свят има много тайни и загадки, но някои

...
В нашия свят има много тайни и загадки, но някои
Коментари Харесай

Тайните и загадките на известните семейства

В нашия свят има доста секрети и загадки, само че някои от тях са скрити деликатно. Най-често те са  свързани с най-богатите и авторитетни фамилии. Да изровим скелетите от дрешниците на три световноизвестни семейства:

Буш

Още преди да стане политическа династия, окупираща президентския пост в Съединени американски щати, семейство Буш е осъществявало покупко-продажби с нацистите. Дядото на Джордж Буш-младши, сенатор Прескът Буш, е оглавявал акционерни компании, които са правели пари от комерсиалните си връзки с немския фабрикант Фриц Тисен, който спонсорирал акцията на Адолф Хитлер през 30-те години.

И въпреки че самият дядо Буш в никакъв случай не е споделял, че симпатизира на Третия райх, той траял да работи с Германия чак до 1942 година, когато Съединени американски щати към този момент се били присъединили във Втората международна, а нацистката политика от дълго време била известна на всички.

 

Шварценегер

И още малко за нацистите. Бащата на известния терминатор, Густав, съгласно оповестени документи през 2003 година, е бил началник на австрийската полиция и непринудено се включил към нацистката партия март 1938, даже още преди Австрия да е „ присъединена “ към Германия, когато след това това става наложително. А през 1940 година бащата на Арнолд става член на Sturmabteilung – нацистките щурмоваци.

Въпреки всичко Арни извадил шанс – никакви документи, че татко му Густав е бил упрекнат във военни закононарушения и е бил съден, не са били открити. Иначе можеше да пострада неговата кариера. И освен политическата…

 

Ротшилд

Стигнахме до още едно доста богато семейство. Ротшилд – приказва се, че те са тясно свързани с тайната организация на Илюминатите (нещо като масоните, само че по-могъщо). Логично, фамилията е длъжно да пази всички свои секрети, а нейните членове да са с безупречно поведение. Оосбено на обществени места. Но тук се появил казусът – дъщерята на Чарлз Ротшилд, баронеса Паноника „ Ника “ де Кьонигсвартер напълно не се вписвала в благоденстващото семейство на милиардерите.

Тя обичала джаз. Много. Обичала и джазмени. Достатъчно е да си припомните, че в тези години джазът се свирел най-вече от афроамериканци. Според слуховете, Ника заформила романс с съвсем всички значими имена на джаз музиката. Много се е изговорило да вземем за пример за връзките ú с Чарли Паркър (който по-късно ненадейно е открит мъртъв в хотелската си стая). Неин непосредствен другар е и пианистът и композитор Телониъс Монк. Един ден двамата са задържани поради марихуана, само че Ника поема виновността въх=рху себе си и Монк не попада в пандиза. Както и самата Ника. Тя въпреки всичко е Ротшилд.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР