В нашия бързо променящ се и дигитален свят, работата от

...
В нашия бързо променящ се и дигитален свят, работата от
Коментари Харесай

Домашен офис според Фън Шуй - Как да създадем перфектното работно място у дома?

В нашия бързо изменящ се и цифров свят, работата от у дома става все по-популярна и от ден на ден хора търсят способи да съчетаят комфорта на дома с професионалните си задължения. Независимо дали сте фрийлансър или сполучлив началник на бизнес, домашният е безспорен must have за всеки актуален човек. 

Работното място в дома е не просто бюро, а място, където творим и осъществяваме концепциите си. То би трябвало да ни основава предразполагаща атмосфера, да ни стимулира и зарежда с изобретателна сила. И тук идва въпроса:

Как да реализираме това?

Древните китайци ни твърдят, че е елементарно да се усили творчеството, мотивацията и благосъстоянието. За всичко това, просто би трябвало да проектираме работното си място у дома съгласно Фън Шуй. Подбрали сме няколко значими правила на това източно обучение.

Разположение на домашния офис

Кабинета вкъщи би трябвало да бъде ситуиран в северната или северозападната част на жилището. Според Фън Шуй се счита, че през тези направления минават мощни потоци от сила, които имат позитивен резултат върху професионалното израстване. Ориентацията на кабинета в тези направления повлиява удобно и управителните качества, а също по този начин и покачва и възприятие за отговорност. 

Между другото, североизточното местонахождение е не по-малко удобно, защото предизвиква усвояването на нови познания и възприемането на информация.

Как вярно да разположим бюрото в стаята, съгласно Фън Шуй

съгласно Фън Шуй би трябвало да бъде насочено с " лице " към входната врата и " тил " към стената. В идеалния случай, сядайки зад бюрото пред нас ще се разкрива панорама на изток. Ако обаче пространството ни не разрешава да сложим бюрото по този начин, че зад тила ни да има стена, не е огромен проблем. В подобен случай, с цел да декорирате вярно работното бюро съгласно Фън Шуй, е задоволително просто да закачите шал или различен детайл от връхното облекло на облегалката на стола. 

Какво да създадем, в случай че нямаме друга опция, с изключение на да разположим бюрото с лице към стената. Когато погледът ни е ориентиран към стената, с цел да хармонизираме силата е добре да окачим там или афиш с пейзаж, било то естествен или морски - зависи от нашите желания.

Как мебелите въздействат върху салдото в домашния ни офис

Според Фън Шуй мебелите в домашния ни офис би трябвало да са в кафяв цвят. Смята се, че точно този цвят задейства успеваемостта и оказва помощ за повишение на концентрацията. Добре е също по този начин в или в самите мебели да се употребява колкото се може повече метал. Според Фън Шуй, този материал има способността да усъвършенства мисловния развой и да го насочва в вярната посока. 

Освен всичко това, експертите по Фън Шуй ни поучават да сложим аквариум в кабинета или в зоната на домашния офис. Според китайците всичко, което по някакъв метод е обвързвано с водата, предизвиква умствената активност. Но е по-добре да се откажете от изобилието на растения - те " заглушават " водния детайл.

Изборът сред фотьойл и диван: Как да обзаведем идеалното работно пространство?

За да бъде пълностоен офис и да имаме опция да отдъхваме понякога, в кабинета или в зоната на домашния ни офис би трябвало да има и - грациозен диван или удобен фотьойл. Какъв избор да създадем зависи от наличното пространство и нашите персонални желания.

Не подвластно какво ще изберем, меката мебел за домашния офис би трябвало да е с тапицерия от естествена кожа. Според законите на Фън Шуй, този материал има " ян " сила, която задейства мисловната активност. Библиотеките или шкафовете би трябвало да бъдат затворени, може даже със стъклени малки врати, а би трябвало да има подлакътници и облегалка. Колкото по-висока е облегалката и колкото по-внушителни са размерите на столът, толкоз по-добре. 

Що се отнася до това по какъв начин би трябвало да наподобява съгласно правилата на Фън Шуй, всичко зависи от това, с което се занимаваме. За креативна работа е уместно бюро с гладки линии и без остри ъгли. Ако обаче ръководим  бизнес, би следвало да изберем бюро с геометрична форма с ъгли. Върху бюрото би трябвало да сложим знаците на шанса - статуетка във формата на змей или костенурка.

Тези животни, съгласно античното китайско обучение, носят триумф в бизнеса и притеглят позитивната сила.

Какво е значимо при избора на украса за бюрото

За да бюрото си съгласно Фън Шуй, въображаемо би трябвало да го разделим на девет равни елементи - това е по този начин наречената решетка ба-гуа. Според разпоредбите на Фън Шуй, всеки бранш от тази решетка дава отговор за избрани сили. Така да вземем за пример далечният ъгъл отляво е секторът на благосъстоянието и изобилието. Тук не би трябвало да има кухи и счупени движимости, както и да допускате хаос. Учението Фън Шуй предлага тук да се слагат всевъзможни предмети в златист цвят. Това е и отлично място, където да сложим нещо, което ни стимулира. Например в случай че мечтае за кола или къща, може да оставим тук тяхна фотография.

Създаване на естетика посредством ред в работния кабинет

В китайското обучение Фън Шуй всички правила са значими и имат отношение към хармонията и благоденствието. Но най-важното предписание в оборудването на работното място или кабинета вкъщи съгласно фън шуй е реда. Позитивната сила и шанса обичат реда и непорочност. Ето за какво е наложително да поддържаме изрядно всичко върху самото бюро и в зоната към него.

Ако не е допустимо да проектирате своя домакински офис в сходство с всички правила на Фън Шуй  - не се отчайвайте. Просто се пробвайте да създадете атмосфера, в която да се чувствате удобно и стимулирани. Потърсете ентусиазъм измежду страхотните предложенията на. Ще откриете доста стилни решения, съобразени с най-новите фешън трендове. Богата продуктова гама на производителя съдържа и, и други за домашния офис, подобаващи за всеки жанр и отговарящи на най-високите упования.

Бъдете сполучливи и изобретателни с най-хубавото от!

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР