В нашия апел не сме препоръчвали никаква формула как да

...
В нашия апел не сме препоръчвали никаква формула как да
Коментари Харесай

Проф. Вили Лилков: Революцията от 2020 г. трябва да приключи, избирателите ще простят ротацията

„ В нашия зов не сме препоръчвали никаква формула по какъв начин да се конституира държавното управление, а призовахме двете политически сили, които се класираха преди всичко на изборите, да сформират общо парламентарно болшинство и да станат гаранти на общо ръководство, което да подсигурява няколко съществени цели – влизането в Шенген, Еврозоната, съвременно въоръжаване на военните сили, оказване на безапелационна помощ и заемане на позиция в поддръжка на Украйна и осъществяване на правосъдна промяна. Това бяха пет съществени маркера, които едно евроатлантическо болшинство може да реализира. “

Това сподели в студиото на Euronews PrimeTime проф. Вили Лилков, който е един от подписалите апела на интелектуалци в първите дни след изборите на 2 април за общо ръководство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.
Двете политически сили излизат от една доста тежка борба между тях, в която уповавам се, да са се убедили, че нито едната, нито другата може да удави своя политически зложелател. Те би трябвало да одобряват, че е изцяло допустимо да ръководят дружно и да реализират всичко, което са говорили в предизборната акция.
Дано ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да не помнят бързо неприятните думи, които са споделили против тях, уточни проф. Лилков.

Краят увенчава делото. Ако краят е сполучлив и се реализиран задачите, за които приказваме, тогава гласоподавателите ще им просят. Разбира се, най-твърдите и гневни последователи на една от двете политически сили, евентуално още занапред се кълнат, че в никакъв случай повече няма да гласоподават за нея и да позволен този компромис, само че множеството хора желаят да се излезе от тази рецесия “, акцентира професорът.
От 2020 година страната е в тежка рецесия. Тази рецесия, до каква степен инспирирана извън, до каква степен естествено развила се, би трябвало да завърши. Първият стадий приключи – революцията изяде своите деца. Няма ги основните герои на замерянията с яйца, носенето на ковчези, тежките заклинания – те към този момент отпаднаха, излязоха от терена. На ход са към този момент същинските политици.
Минаха два-три Народното събрание, в които се нагледахме на самоинициатива, означи проф. Лилков.

„ Това решение за общо ръководство, без значение по какъв начин го назоваваме, дава една доста добра опция след локалните избори да се образуват постоянни болшинства в множеството общини, където ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще бъдат първи политически сили “, счита още той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР