В нашето забързано време често забравяме да следваме интуицията си.

...
В нашето забързано време често забравяме да следваме интуицията си.
Коментари Харесай

Интуиция: защо трябва по-често да се вслушваме във вътрешния си глас

В нашето забързано време постоянно забравяме да следваме интуицията си. При това тя е същински подарък и от време на време се оказва по-ценна от разсъдъка. С подобаваща подготовка може да се научите да разбирате по-добре вътрешния си глас и да му се доверявате.  

По-силна от разсъдъка

Думата „ вътрешен глас “ произлиза от латински и значи нещо като „ вглеждам се вътре “ или „ обмислям “. Зад нея се крие дарбата да вземаш вярното решение – даже когато не можеш да го обосновеш. По този индикатор интуицията превъзхожда разсъдъка, който се нуждае от пояснение за всичко. Следователно да следваме интуицията си значи също да вършим неща, които логическото ни мислене е некомпетентно да обхване. Докато разсъдъкът се нуждае от доста по-дълго време, с цел да обработи дадена информация, то интуицията се обажда за парченце от секундата -  проблясък на съзнанието в дословни смисъл на думата.

Гласът на сърцето

Според менталиста доктор Флориан Илген вътрешен глас и шесто възприятие не се покриват изцяло. Нашето подсъзнание „ работи “ с прекарванията ни, т.е. с информации, които мозъкът ни към този момент е обработил и познава. Докато интуицията реагира на нови дразнители извън. Те постъпват на първо време в сърцето и едвам по-късно доближават до мозъка. Правилно прочетохте! Учените са открили, че сърцето ни разполага със лична мрежа от към 40 000 нервни кафези, един тип дребен мозък. Тъкмо по тази причина е фиктивен красивият израз „ Слушай сърцето си! “.

Противно на всякаква логичност

За страдание в трескавото ни ежедневие не остава време да се вслушваме в интуицията си. Вместо това всичките ни дейности са подбудени от разсъдъка и в случай че опонират на логиката, бързо изпадаме в обезсърчение. Но за човек, който слуша сърцето си, незабавно споделяме, че има шесто възприятие и се възхищаваме на неговата убеденост. Няма подозрение, че интуицията е огромна мощ.  Не инцидентно за огромна част от хората е значимо да разчитат на предчувствията си, когато им предстоят значими решения. Особено потребно е да имаш връзка с интуицията си, в случай че се постанова да направиш незабавен избор.

Вслушване и доверяване

Още Айнщайн е открил: „ Интуитивният разум е заветен подарък, а рационалният – лоялен прислужник. Създали сме общество, което уважава прислужникът, забравяйки дарбата. “ Време е още веднъж да стартираме да ценим повече този подарък. Хубаво е, че има доста потребни извършения, с чиято помощ да се научим да долавяме по-ясно гласа на сърцето и да му се доверяваме.

За тях ще ви разкажем по-късно денем.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР