В нашето от ,Tony's Happy Kitchen говорихме за здравословната кухня,

...
В нашето от ,Tony's Happy Kitchen говорихме за здравословната кухня,
Коментари Харесай

Интервю: Антония Карова - хранене и душевно равновесие

В нашето от, " Tony's Happy Kitchen " говорихме за здравословната кухня, веган храненето и каква би трябвало да е тази храна, която с изключение на вкусна, да е и потребна за децата. Обърнахме се към нея във връзка идните Коледни пости за предписания, които да показа с тези читатели, които са решили да постят и в това време я попитахме за още неща, свързани с храненето:

Тони, стартират Коледните пости, които са одобрена религиозна процедура. Смяташ ли, че те са и един метод да се храним по-здравословно?

В предишното българинът е постил 200 дни в годината, по тази причина постната храна е заложена в обичайна ни кухня като част от мъдростта, излъчена от потомство на потомство. Хората са се съобразявали инстинктивно с естествените закономерности. Смятам, че набожен или не, всеки от нас би трябвало да даде на организма си опция да се разтовари, да регенирира, да почисти насъбраните токсини. Не е ужасно да променим питателните си привички за 40 дни и да забележим позитивните страни на това: изчезва високото кръвно налягане, топят се непотребните мазнинки, а се намалява.

Ти си вегетарианка и не може да се каже, че постиш, само че има ли за теб такова време в годината, в което променяш режима си и това води до вътрешни промени – (очистителни режими, лечебно гладуване)?

Да, и аз заговявам като преминавам главно на сурови плодове, зеленчуци, сезонни храни, без алкохол, сол и олио. Задължително стартирам постите с три дни самоограничение от храна, по този начин както са го правили бабите ни. Организмът ни е доста комплицирана самолекуваща се система, и би трябвало да му помогнем да си върне положителното положение. Колкото и добре да се храним, въпреки всичко не можем да избягаме от световното замърсяване, а посредством един уравновесен пост можем да му дадем опция да почисти насъбраните през годината токсини.

Какво би предложила на човек, който за пръв път минава на режим на хранене без артикули с скотски генезис? Как би могъл да се приспособява по-бързо при смяната?

Важното е човек да не се стресира. Душевното равновесие е 50% от процеса на изчистване на организма. Приемете този интервал, като опция да излекувате някоя остаряла болка или неразположение, а не като наказване. Наблегнете на обичайните български предписания, като включите фасул, леща, нахут, грах, картофи, зърнени култури (в цялостен вид), сурови ядки. Намерете време да си приготвите домакински самун с мая. Не забравяйте и туршиите с естествена ферментация, ряпите и цвеклото, прелестните тикви, дюли, ябълки и круши. Най-общо казано когато използваме тази формула: зърнени + бобови + ядки ние подсигуряваме белтъчния импорт в организма, и естествено го балансираме с плодове и зеленчуци. Добра концепция е и приемането на лимонен сок и топла вода или чай заран на гладно. Има прелестни предписания без млечни и месни артикули, значимото е да включим малко фикция и самообладание.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР