В нашата страна има граждани, които се тревожат. На тези

...
В нашата страна има граждани, които се тревожат. На тези
Коментари Харесай

Олаф Шолц след решението Германия да даде танкове на Украйна: Вярвайте ми и вярвайте на правителството

„ В нашата страна има жители, които се тревожат. На тези жители желая да кажа: Вярвайте ми! Вярвайте на федералното държавно управление! “, съобщи немският канцлер Олаф Шолц пред Народното събрание откакто страната му разгласи, че ще достави 14 танка Leopard 2 на Украйна.

Той бе безапелационен, че няма да праща сухопътни войски. Същото важи и за войските на НАТО, сподели той. „ Няма да има директно присъединяване на войски на НАТО в тази война ”.

Германия постоянно ще бъде отпред в поддръжката за Украйна против съветската инвазия, само че също по този начин ще подсигурява, че спорът няма да ескалира и да въвлече Алианса, сподели той, представен от Ройтерс.

Германският канцлер сподели още, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е добър сътрудник на Германия и техните наскорошни диалози са били в другарски звук.

Предоставянето на танкове на Украйна беше приветствано от генералният секретар Йенс Столтенберг.

В Туитър той отбелязва, че решението на Берлин е в съгласие със съдружниците от алианса.

В този решителен час от войната, подхваната от Русия, това може да помогне на Украйна да се отбрани, да победи и да пребъде като самостоятелна страна, добавя генералният секретар.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР