В нашата съседка от десетилетия се насажда агресия срещу България

...
В нашата съседка от десетилетия се насажда агресия срещу България
Коментари Харесай

Радев: Вчерашната позиция на продължаваме промяната показа още веднъж, че все още ръководството на партия има проблеми с познаването на законите в Република България

„ В нашата съседка от десетилетия се насажда експанзия против България и против българите. Когато имахме голям напън да допуснем абсолютно Република Северна Македония да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз, аз тогава два пъти постанових несъгласие и повдигнах тематиката пред Европейски Съюз за правата на македонските българи, че техните права първо би трябвало да бъдат обезпечени посредством регистриране в конституцията на страната и по-късно да се отваря пътят за договарянията. Тази позиция беше отстоявана до последно. Благодарение на водачеството на френското председателство и на президента Макрон тя стана факт “. Това сподели президентът Румен Радев.

Трябва да се разбере от държавното управление на Република Северна Македония, от обществото в нашата съседка, че пътят към Европейския съюз минава през признаването и уважаването на правата на македонските българи, на нашето културно-историческо завещание. Това е единственият метод жителите на Северна Македония да поемат по пътя, по който са изразили неведнъж, че желаят да вървят, несъмнено, с почитание към нашата обща история и общи дълбоки исторически корени, акцентира Радев.

Българският парламент има да свърши значима работа в този момент този парламент, а не идващия. Има закони, които би трябвало да се одобряват в този момент, а не през лятото, когато ще бъде извънредно късно, уточни Радев.

Дадох задоволително време и за работа по тези закони, и за разговор, с цел да може партиите да поемат своята отговорност за сформиране на постоянно държавно управление. Ако те са единомислещи, че желаят избори незабавно, няма проблем. Мандатите могат да се извъртят доста бързо, само че това зависи напълно от партиите. Аз съм дал на тях опцията да решат, сподели още президентът.

Вчерашната позиция на продължаваме смяната сподели още един път, че към момента управлението на партия има проблеми с познаването на законите в Република България. Съгласно тези закони президентът не взе участие в управлението на службите. Когато си налегнат от възторг да променяш нещо без да го познаваш добре, резултатът може да те води в неоаквана посока, заключи президентът.

Вчера Кирил Петков съобщи, че от „ Продължаваме промяната “ ще внесат за разискване в Народното събрание промени преди вероятно да получат втория мандат.

Те плануват промени в закона, уреждащ процедурите по желание на ръководителите на службите за сигурност и основния секретар на Министерство на вътрешните работи, по този начин че изпълнителната власт да може да ги назначава и управлява дейно без намесата на президента.

Относно оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, Радев заяви, че ще се произнесе още през днешния ден.

Той заяви, че идната седмица ще организира съвещания и с последната парламентарно показана партия – „ Български напредък ”.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР