В нарушение на разпоредбите на Конвенцията за статута на бежанците

...
В нарушение на разпоредбите на Конвенцията за статута на бежанците
Коментари Харесай

Посолството на Беларус обвини полските власти в насилие срещу мигранти и посочи, че предоставя помощ на нуждаещи се

В нарушаване на наредбите на Конвенцията за статута на бежанците от 1951 година, вместо да открият градивно съдействие, полските, литовските и латвийските управляващи употребяват тактиката на принудително депортиране на лица, арестувани на тяхна територия, в Беларус .

Има неоспорими аудио и видео доказателства за голям брой случаи на принуждение против тези лица, в това число против деца и дами, пишат в прессъобщение от посолството на Беларус.
Лукашенко: Европейски Съюз бяга от отговора за 2000 мигранти на границата
В понеделник беларуският водач Александър Лукашенко съобщи, че Европейският съюз отхвърля да разиска ориста на 2000 мигранти, които желаят...

В него са приложени и фотоси и видеоматериеали, които целят да потвърдят тезата на управляващите в Беларус.



Предвид цялостното безучастие на Европейски Съюз и настъпването на студеното време. Информацията за даване на помощ на мигранти на беларуско-полската граница е приложена към прессъобщението.



Беларус беше и остава виновен и благонадежден сътрудник в битката против противозаконната миграция и в отбраната на границите, като продължава да съблюдава интернационалните си отговорности. Така да вземем за пример през януари-август 2021 година са арестувани над 600 души за нарушение на законодателството за държавната граница , 130 чужденци са арестувани за нарушение на законодателството за правния статут. 12 канала на незаконна директна миграция към Европейски Съюз бяха потиснати (което е 6,5 пъти повече по отношение на 2020 г.), арестувани са 15 уредници и съучастници, формирани са 14 наказателни каузи.
Трагедията в Беларус: " Ще чакаме, до момента в който Германия ни одобри "
Около 30 деца са се скупчили край оградата. Дрехите им са мръсни и износени, само че очите им светят от наслада и възбуденост: „ Всеки ще по...

Беларус не крие нищо, тъй като не нарушава интернационалните си отговорности. Всъщност Беларус даде на интернационалните организации достъпа до мигранти на границата и продължава да си сътрудничи с Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за бежанците, Международната организация по миграция и Беларуското сдружение на Червения кръст, с цел да оказва помощ на хората в уязвима обстановка.

На този декор.

Тази политика нарушава правилата на интернационалното право.

Беларус е подготвен да работи с всички интернационалните сътрудници и да остави настрани политическите разлики, с цел да предотврати миграционната рецесия в нашия район от спираловидно надолу и да избави човешки животи.

Беларус в никакъв случай не е бил източник на неустойчивост. Въпреки това, заради избрани условия отвън нашия надзор, Беларус в последно време се сблъска с увеличение на потока от мигранти от засегнатите от спор страни, ориентирани към към Европейския съюз. Този директен маршрут не е нито нещо ново, нито неповторим, само че сигурно е доста по-нисък по мащаб от мигрантските потоци, пред които са изправени да вземем за пример Гърция и Италия.
Коментар: Кризата на полско-беларуската граница придобива геополитически измерения
Призивът на Полша за помощ към въоръжените сили на страните от НАТО за разрешаване на рецесията на границата с Беларус демонстрира преминаван...

Транзитът е бил и преди, само че с общи старания Беларус и прилежащите ни страни съумяха да обезпечат общи ползи в региона на районната сигурност и защитата на границите. Ситуацията се промени, когато Европейски Съюз отхвърли да се ангажира градивно с Беларус.

По-специално Европейски Съюз замрази финансирането си за план за интернационална техническа помощ за създаване на центрове за задържане на незаконни мигранти в Беларус, както е планувано в Споразумението за реадмисия и Декларацията за партньорство за подвижност.

От април 2021 година Беларус неведнъж се обръща към Европейската комисия с предложение за осъществяване на съвещания за съдействие в региона на битката с противозаконната миграция. За страдание Европейски Съюз поредно отхвърля подобен разговор и политизира въпроса , пишат още от посолството.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР