В Народното събрание трябва не само да правим добри закони,

...
В Народното събрание трябва не само да правим добри закони,
Коментари Харесай

Иван Ченчев: В Народното събрание трябва не само да правим добри закони, но и да пазим българското

В Народното събрание би трябвало освен да вършим положителни закони, само че и да пазим българското “. Това съобщи ръководителят на Комисията по културата и медиите Иван Ченчев при откриването на изложбата с снимки от Храма на Понтийската майка на боговете – Кибела, в Клуба на народния представител.

Археологическата находка, открита преди 15 години край Балчик, е най-голямата в света група движими монументи, открити на едно място и свързани с култа към богинята Кибела. На откриването на изложбата, с поддръжка за идеята да се разпространява най-добре непокътнатият храм в света на богинята Кибела, участваха ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и народните представители от парламентарната група на левицата.

Председателят на Комисията по културата и медиите Иван Ченчев поздрави шефа на Историческия музей в Балчик Радостина Енчева за това, че през 2007 година съумява да спре строителството на нова постройка, заплашило да заличи останките от тази извънредно скъпа археологическа находка. Тя, дружно с археолозите доктор Игор Лазаренко и Елина Марчева от Регионалния исторически музей във Варна, вършат археологическо изследване и по този начин откриват храма. Благодарение на това, през днешния ден са непокътнати извънредно скъпи изображения на Кибела, Афродита, Посейдон, Дионис и други.

„ Радвам се, че Община Балчик развива своя туризъм целогодишно освен със своите морски естествени дадености, само че и с богатото си културно-историческо завещание “, акцентира Иван Ченчев и добави че Парламентарната комисия по културата и медиите е подготвена да поддържа самодейностите на Община Балчик, които ще запазят, развият и разпространяват българското културно завещание.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР