В Народното събрание се бият силите на ретроградното и феодалното

...
В Народното събрание се бият силите на ретроградното и феодалното
Коментари Харесай

Дайнов остър: Феодалните“ ГЕРБ и ДПС се бият в НС

В Народното събрание се бият силите на ретроградното и феодалното от ГЕРБ и Движение за права и свободи с проевропейското от " Продължаваме Промяната " и " Демократична България ", а БСП  се саморазкъсва сред двете.

Това сподели пред " Фокус " политологът Евгений Дайнов в разбора си за борбите сред българските партии.

" Очевидно е, че ретроградните сили са хората, групирани в партиите ГЕРБ и Движение за права и свободи, явно е, че хората, които желаят България да бъде естествена европейска страна, са групирани към " Продължаваме Промяната " и " Демократична България ".

Очевидно е, че Българска социалистическа партия се саморазкъсва сред двете, тъй като всякога когато Българска социалистическа партия управляваше с концепцията да възвърне някакъв  социализъм от средновековен вид, тя се проваляше гръмотевично.

Само един път се показа обичайно - когато управляваше в границите на проевропейско държавно управление ", сподели Дайнов и добави: " Затова се чудя с каква цел в този момент (б.р. БСП), се закача с ретроградните партии, които явно ще я изядат. Единствената тайнственост е държанието на Българска социалистическа партия сега. "

" Дали в последна сметка се получава лъкатушене - най-вероятно да, само че тука става дума за конфликт на два свята, както беше при започване на 90-те години. Затова в Народното събрание имаме същите подиуми като през 90-те.

Голямата пробойна е, че явно има очертаващо се болшинство от хора, които не желаят България да стане модерна европейска страна, а да продължи да битува в това феодално полукрепостно, полубандитско положение, полуруско, което се построи по  времето на предългото ръководство на ГЕРБ ", сподели още политологът.

По въпроса дали е допустима някаква колаборация сред другите по ценностна система партии, Дайнов сподели: " Очевидни са два разновидността като опция: държавно управление с втория мандат, на " Продължаваме Промяната ", към локомотивите на европейския  план - Политическа партия и Демократична България с поддръжката на ГЕРБ, в случай че ГЕРБ желае да наподобява европейски, а не феодално. Това е по-малко неприятният план.

Другият вероятен план, неприятният, е  държавно управление с трети мандат към " Български напредък ", което да бъде де факто ръководство на ретроградните,  феодалните, неевропейските сили - на ГЕРБ и Движение за права и свободи ".

Това е битката сега. ГЕРБ не желае да е припознавана като проводник на феодални и проруски щения. Демократичният свят беше атакуван от Путин, ние сме във война и такова държание нито в Европейския съюз, нито в границите на НАТО би било разрешено. От друга страна ГЕРБ не намира в себе си силите да се поевропейчи и да поддържа ръководство на проевропейските други възможности, което също подлютява парламентарната " гозба ", стана ясно от разбора на Дайнов.

Предположенията, че може да се роди някакъв нов тип ръководство, Дайнов дефинира като " партенки ", пускани от хора, на които им е скучно, или в действителност не схващат какво става в света и затова - в България, или преследват някакъв собствен дневен ред.

" По нрав българите сме провинциални хора, ние не разбираме, че това, което се случва отвън рамките на нашето село, непосредствено влия върху нещата тук.

А тази война която се води против демокрацията в Украйна, прекатурва всичко, трансформира хората, партиите, а обособени политици ги вкарва в рецесия на идентичността да не знаят кои са.

Това се случи на президента Румен Радев, който отлично се оправи по време на протестите слещу феодалния модел на ГЕРБ, но  не устоя теста на войната ", сподели Дайнов по тематиката по какъв начин въздействат външните процеси на политическия живот у нас.

" Парламентаризмът и парламентарната народна власт обаче ще оцелеят, тъй като се оказаха доста по-жизнени от феодалните бандитски други възможности ", добави политологът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР