В Народното събрание предстои да бъде внесено искане страната ни

...
В Народното събрание предстои да бъде внесено искане страната ни
Коментари Харесай

Ще спечели ли България, ако изпрати военна помощ на Украйна? - Топ новини

В Народното събрание следва да бъде импортирано искане страната ни да даде военна помощ за Украйна. Темата провокира спор може ли България да завоюва от сходен ход и да възобнови въоръжението си като изпрати остаряло оръжие. В „ Здравей, България ” коментар направиха някогашният министър на защитата проф. Тодор Тагарев и някогашният сътрудник на БНР в Берлин Александър Велев, представени от Novini.bg.

„ Това, което приказва господин Радев, а и доста други политици, в това число цялото висше управление на БСП, че даването на военна помощ би означавало замесване във войната, опонира внезапно с нашата позиция в интернационалните формати ”, акцентира проф. Тагарев. По думите му тази теза е незащитима логичен. Много страни, измежду които Словения, Словакия и Гърция, са получили надалеч по-модерни бойни машини от Германия, откакто изпратили старите си като помощ в Украйна, добави някогашният боен министър.

Идеята на Германия, изясни Александър Велев, била посредством сходни кръгови покупко-продажби да се даде оръжие на Украйна, което тя незабавно да може да обслужи.

Според проф. Тагарев спектърът от оръжия, които можем да предоставим, е голям. Той съобщи, че страната ни разполага със стотици портативни зенитно-ракетни комплекси „ Стрела 2 ”, които безусловно на следващия ден можело да изпратим за Украйна. Бившият сътрудник на БНР в Берлин пък посочи, че те са за противовъздушна защита и биха били потребни против иранските дронове, с които Русия атакува.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР