В Народното събрание председателят на ДАНС Пламен Тончев оправда службата

...
В Народното събрание председателят на ДАНС Пламен Тончев оправда службата
Коментари Харесай

Пред депутатите шефът на ДАНС отхвърли съгласуване на назначения с посолства

В Народното събрание ръководителят на ДАНС Пламен Тончев оправда службата по отношение на публикуваните изказвания, че има вмешателство и координиране на назначения с непознати посолства.

„ Ще повторя още един път, че няма законова процедура, налагаща са дали своят вот ръководителите на специфични служби с непознати специфични служби или посолства “, съобщи той пред депутатите и добави:,,И ние като членове на Европейския съюз и НАТО също не съгласуваме претендентите за ръководители на партньорските служби. Интересно е на какво се базират изказванията за увреждащи имиджа на институциите и чиновниците? Тези изказвания за съветско навлизане в българските специфични служби? Не желая да се връщам на записа, който изтече през миналата седмица, само че там ясно се вижда, че това е един разказ, който е комфортен за някой и се прави на гърба на българските специфични служби “.

От своя страна ръководителят на Държавна организация „ Разузнаване “ Антоан Гечев съобщи:,,Няма условия за авансово координиране, одобрение от непознати посолства, страни, на назначението на ръководителя на ДАР. Не мога да разясня дали някой някъде, без мое познание, е съгласувал нещо “, съобщи Гечев. И добави, че не той е индивидът, който може да каже до каква степен е законно и по какъв начин се действа в такива случаи.

На изключително съвещание Народното събрание изслуша шефовете на службите след изнесените записи от някогашния народен представител от парламентарната група „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Радостин Василев, че ръководителите на българските служби за сигурност са съгласувани с посолствата на непознати страни. Изслушването е по искане на „ Възраждане “.

Етикети: дансизслушване НСПламен Тончев
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР