В Народното събрание има една концесия, една симбиоза, на тези,

...
В Народното събрание има една концесия, една симбиоза, на тези,
Коментари Харесай

Ренета Инджова: Приемат се закони срещу законността в държавата

В Народното събрание има една концесия, една симбиоза, на тези, които желаят да останат в Народното събрание непременно и са подготвени всяка форма на политическа битка и на парламентарно деяние, каквото е напускането на Народното събрание, да го считат за отклонение от работа сякаш е индустриално дружество и те там са отишли да изработят нещо. Това съобщи в изявление за БНР някогашният длъжностен министър председател Ренета Инджова, която даде оценка на политически живот у нас и изключително на този, който е в Народното събрание сега.

Това, което работят обаче са дефектни закони - закони против законността в страната, против Конституцията в страната и затова колкото по-дълго работят, толкоз по-голяма щета ще нанесат, само че пък с това ще покажат краха на парламентаризма във типа, в който в България се е открил, безапелационна беше Инджова, съгласно която от настоящата обстановка изгода ще имат всички политически сили.

Смята се, че всички партии ще завоюват с това, че ще изнесат една част от своите парламентаристи във тип на евродепутати, с цел да избегнат това, което ще следва в България след тези избори, акцентира някогашният длъжностен министър председател, говорейки за идния европейски избор в края на май.

Истината е, че върху едно демократично и извоювано доста мъчно мажоритарно право и детайл на такова право е постегнато с задачата да била се дисциплинирала и изборната акция, добави Инджова в коментар на признатите и след това отхвърлени промени в Изборния кодекс. Според нея обаче, "няма какво да се направи ", защото акцията "е задоволително дисциплинирана във тип на подправен механизъм, който към този момент 30 години работи по един и същи метод ".

Дали ще има или няма да има преференциален избор - това комплициране, което е провокирано ще докара до стесняване на интензивността и излъчените евродепутати ще бъдат допустимо най-лошите, предвижда още Ренета Инджова.

Не знам при съществуващия поврат в Европейския съюз, който се задава - на политики, на визии, на полезности, това, което ще създаде българското общество като евродепутати ще бъде безусловно ненужно за Европейския парламент и тогава несъмнено ще се питаме ще би трябвало ли да им се заплащат заплати на евродепутатите в случай, че са негодни за Екологичен потенциал или не би трябвало да им се заплаща, сподели още тя, правейки паралел с премисляните наказания за депутатите от Българска социалистическа партия, които отсъстват от Народното събрание.

Въпросът с търсенето на механизъм, по който да се промени Устройственият устав на Народното събрание, с цел да се един тип глоби своеволното отделяне - това е парламентарен, политически ход, който би трябвало да докара до разформироване на Народното събрание, в случай че се продължава по тази линия да се трансформира правилника, може да се получи без Велико Народно заседание да стартираме да редуцираме състава на парламентаристите, прерогатива и т. н. и тогава фактически може да стане едно дружество за произвеждане на шлака, сподели Инджова, съгласно която "не може " да се гледа на народните представители като на "работещи по час ", защото "те са излезли, с цел да дадат знак, че парламентаризмът е в рецесия ".

Ситуацията е сходна на тази в есента на 1994 година, когато всички партии бяха изпаднали в същия неведом режим по едно и също време да съществуват в Народното събрание и да не могат да осъществят работата си. Това положение на нещата само би могло да бъде избавено, поправено или сложено на нова основа посредством единение, което може президента на Републиката да реализира - той е на ход, безапелационен беше някогашният длъжностен министър председател.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР