В Народното събрание ГЕРБ алармира, че с липсата на спешни

...
В Народното събрание ГЕРБ алармира, че с липсата на спешни
Коментари Харесай

ГЕРБ предупреди: "Промяната" изправя страната пред газова криза

В Народното събрание ГЕРБ сигнализира, че с неналичието на незабавни ограничения на държавното управление за компенсиране на спрения съветски газ, страната ни е изправена пред газова рецесия.

В декларация депутатът Делян Добрев акцентира, че най-големият неуспех на кабинета " Петков " е в областта на газа:
" Съсипахте " Булгаргаз " - от 99 млн. облага, през днешния ден има 400 млн. отговорности и загуби. Целта Ви беше да върнете медиаторите в газа. Газ към този момент се купува от медиатори, с комисионни над 100 млн. Имах огромни очаквания в Лена, че ще получаваме 4 пъти по-евтин газ. Но цената към този момент скочи от 109 на 186 лева 70 % нарастване за 5 месеца ", съобщи някогашният енергиен министър.

Кой ще компенсира бензиностанциите за старите продажни цени, откакто през вчерашния ден вземате решение за новите цени, попита той. И добави: " Нарушавате закона. Всеки месец бизнеса работи и чак в средата на месеца му казвате какъв брой ще коства. От първия ден на държавното управление сте вдигнали цените на 82% ".

" Договори нямате и газ нямате. Оставяте страната в газова рецесия и да ви кажа почтено, аз, персонално аз - това е персонална моя позиция, доста се надявам да извършите държавно управление, с цел да може да си сърбате тази попара, която надробихте, тъй като ще бъде извънредно непочтено да избягате в този момент и да оставите страната в този безпорядък. Да оставите президента да разчиства вашите бакии в дословния смисъл на думата ", акцентира Добрев..
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР