В Народното събрание е внесен правителственият доклад с варианти за

...
В Народното събрание е внесен правителственият доклад с варианти за
Коментари Харесай

Докладът за бъдещето на АЕЦ "Белене" е внесен в парламента

В Народното събрание е импортиран държавният отчет с разновидности за продължение или не на построяването на АЕЦ " Белене ", заяви пред Българска национална телевизия енергийният министър Теменужка Петкова.

Единственият реален сюжет съгласно държавното управление е да се търси стратегически вложител, а страната да взе участие с апортна вноска на съществуващите активи - площадка, лицензи, съоръжение и да има най-малко 34% в бъдещото сдружение, сподели Петкова.

На депутатите са препоръчани и други разновидности, да вземем за пример, да не се прави нищо, а досегашната инвестиция от 3 милиарда лева да се отпише като загуба. Като сложен за реализиране се преценя и разновидността за продажба на оборудването на трета страна - договорката ще е на доста ниска цена, а и ще зависи от благосклонността на производителя - съветската " Росатом ", сподели Петкова.

В изгода на строителството на централа са прогнозите на Българска академия на науките и Електроенергийния систематичен оператор за дълготрайна нужда на нови базови мощности в района, добави министърът.

Разчитам в Народното събрание да се организира градивен спор и да се гледа прагматично на плана, сподели Петкова.Според нея за 7-8 години централата може да проработи..

Всичко, което би трябвало да знаете за: Проектът АЕЦ "Белене " (191)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР