В Народното събрание днес се очаква да продължи гласуването по

...
В Народното събрание днес се очаква да продължи гласуването по
Коментари Харесай

Депутатите продължават с актуализацията на бюджета

В Народното събрание през днешния ден се чака да продължи гласуването по актуализацията на държавния бюджет, откакто работата на депутатите беше прекратена нощес поради чуването на премиера в оставка Кирил Петков и ръководителите на служби за сигурност по отношение на изгонването на 70 съветски дипломати и чиновници,

Промените във финансовата рамка са изчислени при инфлация от 11,9 % за годината и напредък на стопанската система от 2,9 на 100. Лимитът за нов държавен дълг се повишава до 10,3 милиарда лв..

Очаква се през днешния ден депутатите да гласоподават всички текстове, защото те би трябвало да влязат в действие от на следващия ден, 1 юли. Това е датата, от която за интервал от една година ставката за Данък добавена стойност на хляба и брашното става нулева, съобщи кореспондент на БНР..

Докато за краткотрайната анулация на Данък добавена стойност ставката за хляба имаше единогласие, то предлагането на Пламен Абровски от " Възраждане " с изключение на 9% Данък добавена стойност на хляба да има и 0% Данък добавена стойност за брашното в началото не бе подкрепено. При прегласуването на текстовете за брашното обаче се стигна до неточност на Антоанета Цонева от " Демократична България ".

" Моят избор е " срещу ", а съм натиснала " за ", сподели тя.

" Ефектът е мисля сред 8 и 10 милиона за половината година, ще ви излъжа за точната сума ", сподели Асен Василев.

Пред парламентарната зала вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова се обърна към депутатите - " Намерете рационалното решение да не оставяме стопанската система без поддръжка ".

Депутатите от отрасловата бюджетна комисия не съумяха да стигнат до консенсус по типа и приходоизточника на ограниченията за отплата на бизнеса поради високите цени на тока, само че обявиха подготвеност в границите на гласуването в пленарната зала да намерят компромис.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР