В Народното събрание депутатите трябва да изслушват извънредно премиера в

...
В Народното събрание депутатите трябва да изслушват извънредно премиера в
Коментари Харесай

Депутатите изслушват премиера за доставките на газ на закрито заседание

В Народното събрание депутатите би трябвало да изслушват изключително премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката Александър Николов във връзка със затруднените доставки на газ за България, откакто Русия спря подаването на газ към страната, след отхвърли ни да плащаме газа в рубли. Предложението за чуване е на ГЕРБ-СДС.

Парламентът реализира кворум и ще изслуша Петков и Николов. Регистрирани в пленарна зала са 171 народни представители.

Депутатите одобриха чуването да бъде на закрито съвещание.

Временно заемащият поста ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов съобщи, че съвещанието следва да бъде гледано при закрити врата.

Иванов посочи, че в деловодството на Народно събрание е постъпил документ и класифицирана информация – отчети от Министерството на енергетиката, както и седмична информация от Държавната организация за национална сигурност. Документите по думите му се намират в Секретно деловодство и той е прецизирал да бъдат предадени на народните представители, с цел да се срещнат с тях.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова съобщи, че тематиката за нарастване на природния газ с 32% би трябвало да бъде обществено притежание за българските жители. Делян Добрев също изрази несъгласието си съвещанието да бъде гледано при закрити врата.

Несъгласие изрази и водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов, който съобщи, че единствено преди две седмици в пленарна зала имаше подобен случай, обвързван с въпроса за съветските дипломати.

Според предварителните планове от „ Булгаргаз “ са поискали природния газ за месец юли да нарастне с 32%.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР