В народните поверия се срещат и съвети какво да избягвате

...
В народните поверия се срещат и съвети какво да избягвате
Коментари Харесай

Бъдете внимателни на гробищата - какво не трябва да правим там

В националните поверия се срещат и препоръки какво да избягвате да вършиме в парк. Тези суеверия са известни, тъй като хората имат вяра, че неспазването им вещае неблагополучие и даже смъртна опасност за тези, които подценяват някои от тях, осведоми БГНЕС.
Ето най-разпространените вярвания, свързани с табутата при посещаване на гробище.
 Погромен вандализъм на гробището в Асеновград, дни преди Задушница (СНИМКИ) Погромен вандализъм на гробището в Асеновград, дни преди Задушница (СНИМКИ)
Погром с голям брой счупени мраморни плочи, вази, кандилници (стъклени и глинени) и хлътнали гробища на новия гробищен парк в Асеновград...
Това, което е част от гробището, би трябвало да остане там.
Треви, диви цветя, кестени, камъчета, клончета и даже пъстри есенни листа - всички блага на природата, които могат да бъдат открити на гробището, не би трябвало да напущат границите му. Ако вземете някоя почтена естествена движимост от там, това може да донесе злощастие на фамилията. Трябва да обърнете внимание на децата, които обичат да събират пъстри камъчета, кестени или забавни предмети и да ги крият в джобовете си. Преди да напуснете гробището, не забравяйте да ревизирате джобовете на децата.
Гробищните цветя - неизбежно заравяне.
Това се отнася както за цветя, по този начин и за други ритуални предмети. Това, което е предопределено за мъртвите, би трябвало да остане върху или до гробовете им. Ако някой от членовете на фамилията донесе цветя от гробището, това предвещава, че в фамилията скоро ще има гибел. Също по този начин е неприятна концепция да употребявате цветя, свързани с мъртвите, за празнични случаи. Категорично избягвайте хризантемите и калиите в сватбени букети или в букети за рожден ден.
Бъдете деликатни с гробовете.
 Стоунхендж е бил гробище? Стоунхендж е бил гробище?
В пясъчните отвори на трилитите (каменни уреди от два отвесни каменни блока, с един напречен върху тях) на Стоунхендж са открит...
Гробът е място за безконечен покой и като подобен би трябвало да се третира със специфичен такт и тактичност. Човек не може да седи, да върви и даже да се подпира върху надгробен камък. Всяко от тези дейности може да докара до злополучие.
Палете свещите единствено с кибрит.
Много неприятна концепция е да запалителен свещ с запалката, която използваме всеки ден. Най-вероятно тази стъпка ще донесе болест и злощастие на притежателя. По-добре е да си купите специфична запалка или най-добре кибрит и да ги употребявате единствено в гробището.
Не си уреждайте срещи на гробище.
Разхождането с носталгия на разположение с обичания човек в гробището не е добра концепция. Лошо е, когато двама души, които към момента не са сключили съюз, да решат да си уговорят среща измежду гробовете на близки хора. Такава обич няма вероятности. Избягвайте и срещи със остарели другари на гроба на умрял за всички ви безценен човек.
 До НГДЕК няма да има гробище, твърдят от МК До НГДЕК няма да има гробище, твърдят от МК
Министерството на културата популяризира известие до медиите, в което отхвърля изказванията, че до реновираната постройка на Националната ги...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР