В нарочно писмо до Н. Пр. Херо Мустафа, посланик на

...
В нарочно писмо до Н. Пр. Херо Мустафа, посланик на
Коментари Харесай

Музикаутор сигнализира посолството на САЩ за нелицензирано използване на американска филмова музика при кинопрожекции - Култура

В преднамерено писмо до Н. Пр. Херо Мустафа, дипломат на Съединени американски щати в България, Музикаутор отнесе до нейното внимание забранен проблем от 2019 година до момента по отношение на нелицензираното потребление на кино музика при кинопрожекции в салоните на КИНО АРЕНА БЪЛГАРИЯ.

За този дълъг интервал киното отхвърля да заплати дължимото на създателите на музикални творби заплащане, макар че реализира активност и прожектира в огромен размер американска продукция.

Изпълнителният шеф на Музикаутор Иван Димитров обръща внимание, че в Съединените американски щати тази непозволена обстановка е невъзможна, като с тези си дейности КИНО АРЕНА БЪЛГАРИЯ директно ощетява имено основателите на интелектуален труд от американската страна.

Музикаутор потърси съдействието на посолството след 3-годишни опити за разрешаване на проблема, откакто Министерство на културата отхвърля да вземе отношение, а заведеното гражданско дело към сегашния миг е без резултат.

Музикаутор е съдружие на композитори на музика, създатели на свързани с музика литературни творби и на музикални издатели, което към този момент 30 години е посветило активността си в отбрана на авторските права на български създатели – свои членове, а по силата на контракти за взаимно посланичество – и на задгранични основатели на културно наличие, като цели приемане на заслужено заплащане за създателите за потреблението на творчеството им – част от българската и международната просвета. В България сдружението съставлява 3 000 създатели, а в международен проект над 2 500 000 задгранични създатели, включително репертоара на BMI, ASCAP и AMRA – трите най-големи американски организации.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР